Johannes Wilskog i Betania, Rygge:

Leder menighet med vekt på trivsel

Det gode budskap har besøkt Betania, Rygge, der det skal være trivelig å gå på møte. Det sørger blant andre Johannes Wilskog for. Her bringer vi et utdrag av intervju med Wilskog.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (19.4.2012)


I over 20 år har Johannes Wilskog vært kontaktmann for Betania, Rygge.

Det gode budskap har vært på besøk hos menigheten i Betania, Rygge, i Østfold. I snart 115 år har den lille menigheten holdt sine møter og arrangementer. De har blitt en sammensveiset gjeng som legger mye vekt på trivsel og det sosiale. Vi mistenker at noe av dette har smittet av fra kontaktpersonen, Johannes Wilskog (76), som også er menighetens humorist. Det går ikke lenge mellom hver gang han slår til med en lun kommentar.

– Også jeg har vært ung – meget ung, sier han nesten unnskyldende.

Tidlig preget

Johannes vokste opp i pinsemenigheten på Svae bedehus i Skiptvedt. Der var Marit og Knut Bergh forstanderpar. De var veldig flinke til å ta seg av ungdommen, husker Johannes. Det har satt sitt preg på ham.

Da han kom ut i sivilarbeid var han sammen med flere unge brennende gutter som siden skulle bli forkynnere. Der var Egil Solheim, David Østby, Ottar Hansen, Villy Armand Syvertsen og flere. Det er lenge siden, omtrent på den tiden Noas Ark strandet, ifølge Johannes.

Som den sosiale person Johannes er, har han pleid flere av disse bekjentskapene opp gjennom årene.

Fast inventar

Etter sivilarbeid fikk han jobb på meieriet i Moss og begynte i Filadelfia. Men hos de frie, på «Logen», var det mer ungdommer, så han gikk der også og begynte i ungdomsmusikken, ledet av Kjell Busch. En dag de hadde friluftsmøte i parken var noen loge-ungdommer, som hadde jobb i Oslo, med. Etter møtet ble de stående og prate og Busch sa: – Jeg er gift, så det passer ikke at jeg følger Jorun hjem. Men du, Johannes, kan jo gjøre det.

Mer skulle ikke til før Johannes ble fast inventar i Logen. Nå har han og Jorun vært gift i 52 år og har fire voksne døtre sammen.

Skal leve evig

Johannes Wilskog har vært kontaktmann for menigheten i over 20 år og kasserer enda lenger. Da kommer kontakten med predikantene fra gammel tid godt med. Betania har ofte besøk av pinseforkynnere.

– Nå har jeg gått i tenkeboksen for å få andre til å ta over. Du skjønner dattera mi sa til meg at ´du lever jo ikke evig heller, da´. Jeg svarte: ´Jo, det har jeg da tenkt å gjøre´.

Johannes berømmer menigheten for å være veldig tolerante. Det har ikke vært noen konflikter og han har aldri fått en klage på ledelsen.Print artikkel Skriv ut artikkelen
 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif