Operasjon Mobilisering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Operasjon Mobilisering

Operasjon Mobilisering (OM) er en internasjonal, kristen tverrkirkelig misjons organisasjon som har arbeid i over 100 land. I tillegg driver de to skip.

Ved Wikipedia
Oppdatert: (01.7.2011)

I organisasjonen jobber det over 4 000 personer fra 80 ulike nasjoner. Hvorav omtrent 500 har vært ute i mer enn 10 år. En stor del av de som arbeider er«teltmakere» som bruker sitt yrke i misjonens tjeneste.

Operasjon Mobilisering verver arbeidere for korte eller lengre perioder.

  • Global Challenge er korttidsteam i f.eks. sommer- eller påskeferien.
  • Global Action-team i et land eller ombord på skip, på fulltid, fra 6 måneder til 2 år.
  • Global Service er langtidsarbeid over flere år.

Det norske Operasjon Mobilisering har base i Kristiansand og ledes av ekteparet Anne Marit og Alwyn Viljoen. De har tidligere arbeidet for Operasjon Mobilisering i Asia og Europa.

Skipene

Ombord på de to skipene MV Logos og MV Doulos, arbeider det henholdsvis 200 og 350 personer. Alle ombord arbeider på frivillig basis, kommer fra ca 35 forskjellige land og er i alle aldre. De må delta i praktisk arbeid ombord men også være med på å møte lokalbefolkningen. Hver dag er det grupper ifra skipene som reiser ut og har møter på barnehjem, i fengsel, sykehus, skoler, aldershjem og med evangelisering på gata med mer. I noen av havnene som skipene besøker drives humanitært arbeid.

Historie

Operasjon Mobilisering kan spore sine røtter tilbake til 1950-tallet. Dorothea Clapp, en amerikansk husmor, begynte å be Gud om at Han måtte berøre verden gjennom ungdommene på den lokale High School. En dag gav fru Clapp en Johannesevangelium til en av studentene. Senere gav denne studenten livet sitt til Jesus Kristus på et Billy Graham møte. Denne studenten var George Verwer, grunnleggeren av Operasjon Mobilisering.Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif