Misjon

Vil tilbake til Argentina

Familien Langåker har det ”som plommen i egget” hjemme i Norge. Men kjenner fortsatt på kallet og lengter tilbake til Argentina. 

Ved Bjørn S. Olsen
Oppdatert: (02.7.2011)

Familien Langåker kom hjem til Norge og Karmøy på vårparten i 2010 etter fire år ute i misjonstjeneste i Argentina. Siden det har de flyttet inn i egen enebolig på Åkrahamn, Irene har fått ”drømmejobben” som lærer, barna trives på Grindhaug Skole – og Jan Andrè har fått utøve forkynnergjerningen og vært i Argentina en tur.

- Mange lurer på om vi ikke lenger skal reise ut igjen, men det går ikke en dag uten at vi ”er” i Argentina. Senest i dag, ved frokostbordet, snakket vi om vårt andre hjemland. Kallet er like sterkt, og selv om det er godt å være hjemme i Norge, lengter vi tilbake til tjenesten, sier Jan Andrè ærlig. 

Eneboligen på Åkrahamn ser ekteparet som en velsignelse fra himmelen.

- Min svoger, Torgeir Grindhaug, har vært primus motor bak dette husprosjektet. Han mente vi burde ha en fast base i Norge å vende tilbake til, og har gjort en utrolig dugnadsinnsats for å få opp huset.  I begynnelsen var vi skeptiske til dette, men nå ser vi velsignelsen i dette. Når vi reiser ut, vil vi leie ut hovedleiligheten i andre etasje, og ha tingene våre i en leilighet i første etasje.

Irene har fått et lærervikariat ved Åkra Ungdomsskole, og stortrives.

- Irene opplever det veldig positivt å jobbe som lærer, og hvis det er mulig vil hun se på mulighetene å ta litt pedagogikk som nettstudie fra Argentina.

Barna, med unntak med lille Benjamin (1 år) har funnet seg godt tilrette ved Grindhaug Skole.

- Barna har det helt topp! Og vi innser at når vi reiser ut igjen, vil vi satse på at barna skal ha norsk. Skolesystemet i Argentina er bygd opp på en spesiell måte, slik at selv om Daniel nå fullfører sjette klasse, må han ta dette året om igjen når vi reiser ut. Derfor vil vi denne gangen ha med oss en frivillig, norsk arbeider som vil undervise barna etter norsk lærerplan, sier Jan Andrè.

Han har allerede hatt flere forkynneroppdrag på Karmøy og rundt om. Planen er å reise ut i august 2011, og være ute i to år.
Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif