Misjon

Juni 2011

Nytt fra Latvia

Lars og Daina Gundersen rapporterer her fra arbeider de har vært en del av i Latvia i en årrekke.

Oppdatert: (23.6.2011)

Denne uken er det St. Hans. I Latvia er dette årets største høytid. Familien samles, det brennes bål og det synges over hele landet. Men det er en høytid med hedenske røtter og mye hedensk innhold. Vår venn Valdis Indrisonoks brenner for å bruke denne høytiden til å til å søke Gud, lovsynge Ham og be for Latvia. Derfor arrangerer han i samarbeid med Ungdom i Oppdrag for tredje gang lovsangsnatt St. Hansaften. Mottoet er: La ditt Rike komme. Vi tror også at forbønn er en nøkkel til vekkelse. Derfor ønsker vi også i år å være med. Det koster å sette opp en scene ute på landet, og det koster for musikerne å kjøre dit. Om du vil legge noe i kollekten, bruk bankgironummeret nederst på side og merk betalingen med ”Lovsangsnatt”. Vel så viktig er det å huske på våre brødre og søstre i bønn. Be om at Gud både må tale til de som er samlet til bønn og lovsang og at Han må vende folket i Latvia til seg når de leter etter en løsning på krisen. 
 

Sommerplaner for familien Gundersen 

Den 27. juni reiser vi alle fem til Latvia. Det blir tre ukers ferie, men en av dem skal vi på leir. I byen Liepaja bruker Ungdom i Oppdrag kunst for å nå barna. Ekteparet Kristina og Juris er i ferd med å bygge opp et kristent barnearbeid gjennom å etablere en kunstskole og noe de kaller den lille Bibelskolen. I sommer arrangerer de en dagsleir i uka 4.-10. juli. Barna bor hjemme og er på leir på dagen fra kl. 10-14. Da er det først sang og Bibeltime, så går vi ut i byen for å male og tegne. Leiren avsluttes med en kunstutstilling. Et team fra Norge skal arbeide med leiren, og det skal også vi. Daina kan dele av sine kunstneriske evner og vi kan hele familien være involvert som tolker. Vi har noen ekstra utgifter til denne uka. Vil du hjelpe oss, bruk bankkontoen under og merk betalingen med ”kunstleir”. Be også for oss og for deltakerne på leiren, at de må få et møte med Gud disse dagene.  
 
Et av reklameslagordene for Latvia er ”Folket som synger”. Det er mer enn et slagord. Latvierne elsker musikk, og det er en spesiell måte å nå menneskers hjerter på. Musikeren Valdis Indrisonoks er også produsent og mentor for mange kristne musikere. Dette arbeidet har han utført fra et musikkstudio som den kristne radioen drev. På grunn av dårlig økonomi valgte radioen å avvikle driften av musikkstudioet. Valdis mistet jobben og tjenesten som stod ham så nær. Han søkte Gud, og følte at han ikke skulle slutte. Ved hjelp av venner i Latvia fikk han etablert et nytt musikkstudio. Vi har hjulpet til å finansiere en brukt datamaskin som brukes til musikkopptak. Mange sanger er spilt inn i det lille laftede huset siden studioet kom i drift i vinter, og flere skal det bli. Be om at de må bli til velsignelse og vekkelse i Latvia.  

Vi har i to år støttet to barn som går på Mor- (eller far-) og barn-samlinger i Vilandes baptistkirke i Riga. Vi lar lederen av dette arbeidet, Inta, dele et vitnesbyrd om en annen familie: 

På lørdag hadde vi sommeravslutning for samlingene våre for 10. gang. Da ga Gud meg en fantastisk gave. I to år nå har en pappa kommet til oss med sønnen sin. Pappaen er nokså stille. I januar fikk de en datter. En gang i februar gikk jeg bort til dem og spurte hvordan det gikk med den nye lillesøsteren. Jeg så at ansiktet til pappaen brått ble forandret. Stille sa han; dårlig! Det viste seg at den lille jenta hadde en alvorlig medfødt sykdom. På grunn av denne sykdommen ventet det henne mange store operasjoner. Jeg avsluttet samtalen med å si at vi ville be for den lille jenta. Han svarte ikke noe, men da de skulle gå hjem, kom han bort til meg og spurte; vil dere virkelig be? Jeg så at han hadde tårer i øynene. Og vi ba - hver dag. Ettersom faren ikke fortalte noe mer, ville jeg heller ikke spørre. Vi bare fortsatte å be.  

Men så, til avslutningen kom hele familien, også mamma og lillesøster. Jeg gikk bort og spurte hvordan det gikk med dem. De så alle fire så glade ut… Mamma fortalte: Vi har opplevd et under. Forrige uke skulle vi inn til første operasjon. Vi kom til sykehuset og det ble tatt nye prøver. Vi ventet spent på resultatene. Tenk om sykdommen hadde forverret seg! Da kom legen inn og sa: Dere kan dra hjem. Jenta deres er helt frisk! 

Jeg kan fortsatt se dem for meg mens de fortalte. Faren gråt og broren holdt hånda til lillesøster. Faren sa kort til slutt: Vi vet at dere ba – tusen takk for det! Av og til vil jeg bare bøye hodet for Gud, og av og til finner jeg ikke ord. Hjertet bare flyter over av takk! 

Takk for at dere husker arbeidet i Latvia i deres bønner! 
Mange hilsener fra Emma, Jonass, Gerda, Daina og Lars Gundersen 

DFEFs Latviamisjon Kontonr.: 5194.05.02865 v/Øyvind Gamst Vinneslia13, 3057 SolbergelvaPrint artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif