Misjon

Sri Lanka:

Femdoblet bibeltrykkingen

I tre uker har misjonsarbeider Svend Svendsen besøkt stevner og menigheter rundt i Norge sammen med sin kone Roshini. Det er inspirerende å fortelle om en femdobling på bibeltrykkeriet, sier Svend.


Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (26.7.2015)


Roshini og Svend Svendsen har kommet til Norge fra Sri Lanka for å informere om misjonsarbeidet der. Her står de på stand under Sommerstevnet. Foto: Oddwin Solvoll.

– Arbeidet på bibeltrykkeriet på Sri Lanka går veldig bra nå. De siste årene har vi hatt en eventyrlig fremgang, en femdobling av produksjonen, forteller misjonsarbeider Svend Svendsen.

For det meste trykker de bibler og bibeldeler. Men de har også trykket en del undervisningsmateriell bibelkurs og traktater.

– Nylig trykket vi 200 000 bøker for den asiatiske misjonsorganisasjonen, Real Life. Omtrent halvparten av dette var bibelske studiebøker. I dette prosjektet trykket vi bøker på thai, hindi, engelsk og burmesisk. Materiellet sendte vi til fire forskjellige land; India, Thailand Kambodsja og Burma.

Sammen med sin kone Roshini, kom Svend Svendsen til Norge i juni for å besøke menigheter og Sommerstevnet. De deltok også på Litteraturmisjonens sommerstevne, og på stevne i Tromsdalen.

– Det har vært tre uker med mye reising. Vi har kjørt nesten 3000 kilometer og flydd nesten like mye. Det blir ikke mye feriefølelse. Det har vært veldig givende å møte misjonsvennene og kjenne pulsen på interessen for vårt arbeid. Jeg har blitt veldig inspirert av vennenes engasjement, forteller Svend Svendsen.

For Roshini har Sommer-Norge vært en kald affære. Hun syntes det var spesielt kaldt i Tromsdalen med regn, vind og godt under ti grader.

– Oppholdet i Norge har vært kaldt, men vi har møtt mange trivelig mennesker, forteller Roshini. Hun medgir at etter tre uker savner hun sine tre barn veldig. De er igjen i Sri Lanka og Svends foreldre passer dem.

I Colombo driver Roshini et veveri. Hun har vevd en del duker og sengetøy og tatt med for salg i Norge.

– Vi har tatt med litt forskjellige ting for salg. Alt er 100 prosent bomull og vevet i mitt veveri, sier Roshini.

Svendsen opplever å ha blitt godt mottatt i menighetene han har vært i.

– Jeg har informert om arbeidet og, jeg tror, fått være til inspirasjon og blitt inspirert selv. Det er hyggelig å kunne fortelle om et arbeid i fremgang og at Guds ord blir spredt ut i verden, sier Svend Svendsen som ser frem til å komme tilbake i den vante arbeidsformen.



Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif