Misjon

Tore Johannessen

På andre siden av grensen og krussteam

"Vi har sett over 25 personer bli døpt i år, de siste fire ble døpt da krussteamet var her i påsken." forteller Tore Johannessen fra sitt arbeid i Thailand.

Oppdatert: (07.5.2014)Her i Thailand er det sommerferie nå, og vi har vært igjennom en veldig varm sommer. For rundt en uke siden var det over 40 grader ved tre tiden på ettermiddagen. Akkurat nå har det heldigvis "kjølnet" seg ned litt til rundt 30.  

Siden nyttår har vært veldig travelt tider her ute med blant annet mye besøk. Nå sist i påsken hadde vi et krussteam fra Norge på besøk. 

Vi har også sett over 25 personer bli døpt i år, de siste fire ble døpt da krussteamet var her i påsken. 
I dette nyhetsbrevet kan du lese mer om krussteamet og også mitt besøk over grensen til Myanmar/Burma.

På besøk i Myanmar.
Jeg synes det alltid er spennende og komme meg over til andre siden av grensen og til hjemlandet til shanfolket. I begynnelsen av mars tok jeg med meg DTS teamet fra Norge, og to i staben vår i Fang, over til den andre siden av grensen. 

Der besøkte vi blant annet en pastor som hadde startet opp en skole i en shanlandsby. De lokale som drev den var ikke selv shan, men de hadde fått et hjerte for å hjelpe disse shanbarna. 
De var de eneste kristne i landsbyen, men hadde mulighet til å lære alle barna om Jesus. Det var rundt 70 av dem. 

Jeg ble litt trist når jeg hørte at shankvinner som får barn i områder der ofte blir skuffet hvis de får en gutt, for hvis de får en jente kan hun selges til prostitusjon. Prostitusjon er et stort problem i dette området. Da Shan DTS teamet var på outreach i januar nådde de også ut til denne landsbyen. 

Jeg var også å besøkte en menighet som jeg har hatt en del kontakt med, og de hadde bedt meg om å tale på søndags møtet der. Uken før vi dro fikk jeg en telefon fra en av pastorene der, som er min kontaktperson. Han fortalte meg at senior pastoren i menigheten hadde død. Han var nå i Rangoon og kunne ikke komme å møte meg når jeg ankom Myanmar, for han måtte arranger begravelsen der borte. 
Han fikk broren sin til å hjelpe meg da vi kom, og jeg ble fremdeles spurte om å ha talen på søndag. Det ville si at jeg hadde talen uken etter at hoved pastoren gikk bort, og det var en ny opplevelse og utfordring for meg, men det hele gikk veldig bra. DTS teamet fra Grimerud gjorde også en bra jobb med drama og vitnesbyrd.

Kristenruss team
I de siste to årene har vi hatt besøk av krussteam fra Norge i påsken, og vi fikk et nytt team dette året også. Disse teamene er ofte de beste temaene vi mottar, for de er noen tente og gira ungdommer som ønsker å gjøre en forandring, og i tillegg er her veldig kort. Dette er også den mest intense uken i året for meg, for jeg koordinerer disse teamene og mye skjer på kort tid, men jeg føler det er verdt det. 
I år kom de også midt under den store vannfestivalen, og thai nyttår her ute. Den heter Songkran, og det er vannkrig i stor skala i 4-5 dager (egentlig er det bare tre dager, men den er litt utvidet her i nord). Det er neste umulig å gå ut uten og bli våt, og det tar ofte lang tid å komme seg rundt. Dette førte til et par ekstra utfordringer med et stort team, men krussen hang seg på vannfestivalen og vi hadde det veldig gøy. 

Krussen var også noen dager i Fang der vi hadde en tre dagers engelsk camp på skolen vår, og vi hadde to store påskefester på kveldstid. En på rismarken og et på senteret vårt. 
Vi fikk delt påsken budskap både for de som ikke hadde hørt det før og som en god påminnelse for de som allerede har tatt imot Jesus, som i husmenighetene våre. 

Ny dåp
Den siste dagen var krussen med på en dåp av fire shankristne fra to av husmenighetene våre. Det var en god avslutting på påsken og av krussteamaet sin tur. 
Teamet var til stor oppmuntring både for barna, ungdommene, de nye kristne i husmenighetene våre, for staben vår og for de shan som de møtte.
Se en video av krusstemet her: https://vimeo.com/93237962 

Hjelp oss med å nå ut til shanfolket. 
Jeg ønsker bare å ta med en liten utfordring i dette nyhetsbrevet også. Jeg gjør ikke dette for min egen del, men for arbeidet sitt, og for shanfolket.   Vi ser at mye har skjedd i det siste og jeg tror vi har spennende tider i møte for shanfolket, men vi trenger også midler for å unne drive arbeidet og se at vi kan nå ut ennå lenger.Vi har laget et video som presenterer shanfolket og arbeidet vårt. Spre gjerne denne videoen videre (gjerne på Facebook og YouTube), men vurder også om du har mulighet til å gi et fast beløp i måneden til arbeidet. Se kontonr. under. Alle penger som blir gitt inn på dette kontonummeret vil gå direkte til shanfolket og arbeidet, ikke til misjonærer. 

Vær også med på å spre denne videoen ved å kopiere denne linken!: https://vimeo.com/91505761 
Hvis du skulle ønske å gi en gave til Shan arbeidet, kan du bruke dette kontonr:

Shan Arbeidet 1638 19 72309
Se også denne siden: http://www.shanoc.com/hjelpe.htmlPrint artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif