Misjon

Reisebrev fra Per Arild Weiby

Under skjer i Ekuthuleni

"I dag har jeg vært på «befaring» på Ekuthuleni. Det jeg fikk se og høre kan betegnes som et Guds under."  skriver Per Arild Weiby

Ved Bjørn S. Olsen
Oppdatert: (13.3.2014)


Nettverkskonferanse i regi av Digni

NYHETSBREV FRA SWAZILAND-MARS, 2014

Jeg er i skrivende stund på tjenestereise i Swaziland og ettersom jeg stort sett har kveldene for meg selv,  bruker jeg anledningen til å skrive noen ord om det jeg opplever.

Denne gangen gikk reisen om Kenya, hvor jeg var deltager på en Nettverkskonferanse i regi av DIGNI. Swaziland var representert ved Thabani Ndlovu som er daglig leder i  NATICC virksomheten. Vi var enige begge to at dette var både «matnyttig» og innholdsrikt. Nedunder noen glimt derfra.

Tiden her i Swaziland har stort sett gått med til å bli oppdatert på det som skjer på og omkring NATICC. Det blir å sitte mye på møter, og det kan av og til fortone seg litt kjedelig. «Heldigvis» har det regnet mye disse dager og har gjort det litt lettere å sitte innendørs. Virksomheten går bra og det legges planer for fremtiden. Slik det nå ser ut, skal DFEF/DIGNI med NORAD penger, satse videre på prosjekter her i Swaziland. Som dere vet er Berit og jeg «egentlig» gått over i pensjonistenes rekker, men inntil videre er jeg fortsatt med i det som skjer her ute. Det har fra misjonskontoret blitt signalisert, at en mulig «arvtaker» etter meg, er i komminga. Men mer om det senere, når vi har noe konkret å fortelle.

Ekuthuleni Pre-School

I dag har vært en strålende dag. Ikke bare fordi sola har tittet fram, men jeg har vært på «befaring» på Ekuthuleni. Det jeg fikk se og høre kan betegnes som et Guds under. Jeg fikk virkelig troen tilbake for at vi fortsatt lever i miraklenes tid. Misjonsstasjonen er rett og slett blitt forvandlet. USA misjonæren Alecia, med hennes hjelper, Rachel (som skal være her i 4 mndr.), sammen med førskolepersonalet Dolly og Jabu, er i «full driv». De har over 30 barn som daglig møter fram til barnehageaktivitetene som inkluderer 2 måltider. Dessuten kommer det elever fra barneskolen som har problemer med å «henge med» i skoletimene og får «ekstra-undervisning» etter skoletid. De skal også starte opp med opplæring i ulike ferdigheter og en del andre aktiviteter. Misjonæren arbeider i nært og godt samarbeid med både skolen og kirken. Pastor Mahlinza er overbegeistret. Michelle og Peter McCubbin, administrerer det hele, og er selvsagt, takknemlig og glad for det som har skjedd og skjer.

Jeg returnerer til Norge 24/3 og håper da at våren har meldt sin ankomst. Herren velsigne dere alle og tusen takk for all støtte.

Per Arild

 

 

 

 

 

 

 Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif