Misjon

Tore Johannessen

Et kall på fire bokstaver

Tore Johannessen drømmer om at shanfolket som han disippelgjør i Thailand skal vende tilbake til Burma og starte husmenigheter.

Ved Birgit Opheim
Oppdatert: (28.9.2013)Tore Johannessen møter opp til intervju på krykker. Et stygt fall på sykkelen knuste kneskålen, og den nøysomme misjonæren valgte operasjon og gipsing på et lokalt thailandsk sykehus på grunn av prisen. Få dager senere satt han på flyet til Norge:

– På legevakten i Oslo ble det sagt at de hadde gjort en god jobb, forsikrer Johannessen.

S–H–A–N

På en av Ungdom i Oppdrag (UiO) sine skoler ble han oppfordret til å be for et unådd folkeslag.

– Jeg opplevde at Gud ga meg fire bokstaver og visste ikke hva de var før hovedlederen for UiO i Norge på den tiden, Alv Magnus, fortalte at han hadde vært i Thailand og møtt et folkeslag. Han skrev ned bokstavene,

S–H–A– N, som jeg hadde fått, smiler Johannesen.

Gutten fra Groruddalen i Oslo fikk et hjerte for folket og besøkte det flere ganger før han forstod at han skulle bo blant dem.

– Jeg hadde problemer med språk på skolen og tenkte derfor at å reise på fulltid ikke var noe for meg, forklarer han.

– Hovedkallet
Nå er Tore Johannessen eneste utlending som forsøker å nå ut til shanfolket i byen Fang. Den ligger 140 kilometer nord for Chiang Mai og er en kommune på mellom 100 og 200.000 mennesker.

Misjonæren trener den lokale staben, følger opp disippeltreningen, tar i mot team fra Ungdom i Oppdrag, fører regnskap og besøker shan-skolen for 40-60 elever, for å nevne noe. Men Tore Johannessen regner seg først og fremst som bibellærer:

– Det er det som er hovedkallet

.Les hele artikkelen på: http://www.dagen.no/2013/09/28/kristenliv/kina/kall/buddhimse/170357Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif