Misjon

Familien Sørlie

Med utsikt mot verden

Nyhetsbrev fra familien Sørlie som står i en tjeneste i Operasjon Mobilisering. 

Oppdatert: (13.8.2013)


Kjære venner
Operation Mobilisation
Det er over 20 år siden familien Sørlie reiste ut til Swaziland for første gang. Santa og Nicole har nå vært tilbake
 

På besøk hos helseministeren


PÅ GAMLE TRAKTER
 

I forbindelse med Santas studier  som psykiatrisk sykepleier ved University of Cumbria, hadde hun mulighet til å velge praksissted i utlandet. Hun valgte da å gjøre dette i Swaziland. Med god hjelp fra norske misjonærer ble dette ordnet og hun fikk da jobbe en stund på landets eneste psyki-atriske sykehus. Nicole ble med på turen. Det ble også tid til å besøke familien i Cape Town.
 
Santa forteller: - Selv om mine kunnskaper som student er begrenset, oppdaget jeg fort at jeg kunne mer enn mange av dem som jobbet der. Forholdene på sykehuset var ganske primitive og ressursjene var få. Pasientene fikk ofte bare helt grunnleggende behandling og pårørende fikk få opplysninger om hva som egentlig foregikk. Det var en lærerik tid, og jeg ble inspirert til å kunne hjelpe til å forbedre litt på forholdene.
 
Jeg fikk også møte helseministeren, Benedict Xaba, og kunne fritt diskutere mine observasjoner med ham. Han var begeistret for mine ideer, og ville gjerne at jeg skulle bli mer involvert og hjelpe til  med å implementere noen av dem.
 
Da jeg kom tilbake til Carlisle og fortalte om mine opplevelser til medstudenter og lærere på universitetet, var det stor interesse der også.  Jeg håper at jeg i den nærmeste framtid med hjelp fra England kan sette igang med et prosjekt som kan bli til hjelp for mange i Swaziland. Selv med enkle midler er det utrolig hvor mye som kan gjøres for å hjelpe mennesker som sårt trenger noen som bryr seg om dem.
 
 
 
 
REISEGLIMT

Her  forteller Torleif  litt om noen av de oppdragene han har hatt i senere tidDette året har vært mer preget av reisevirksomhet enn vanlig.
 
Etter en kort tur til Norge i januar for å ordne med Mikaels pass, var det kurs for OM EASTs team utenfor Wien som sto på lista. Her driver de med litteraturproduksjon for Øst-Europa. De er også aktive i arbeidet for å hjelpe de som er involvert i menneskehandel.
 
Som representant på OMs generalforamling var jeg så i Thailand. Her ble den nye internasjonale lederen, Lawrence Tong, utnevnt. Han tar over etter Peter Maiden og begynner i sin nye stilling i september. Dette fører til mange forandringer for hele bevegelsen.
 
I Spania er det forholdsvis få kristne. OM driver med menighetsplanting i den nord-vestlige delen av landet. Her fikk jeg være med på å lære opp nye arbeidere til å  bli mer effektive i de oppgavene de har. Det er alltid oppmuntrende når en har takknemlige elever!
 
Et par uker etter Spania, gikk turen til Brasil i et lignenede oppdrag. Med 42 millioner evangeliske kristne i landet er situasjonen ganske annerledes her! OM driver her med opplæring og utsending av misjonærer, og inspirerer mange menigheter i landet til å bli mer aktive i misjonsvirksomhet.
 
En av deltakerne sa om kurset: -Jeg har nå vært misjonær i mange år og jobbet med forskjellige prosjekter. Jeg skulle bare ønske at jeg hadde visst det jeg lærte på dette kurset for lenge siden, det ville ha spart meg for så masse arbeid!
 
Les mer om Torleifs opplevelser og møter med andre mennesker i DGB ellerwww.misjonskirken-askim.no/
 

Forandring fryder??

I lengre tid har vi tenkt en del på om hvor lenge vi skal fortsette i England. Nå som barna vokser opp og har sine egne planer, står vi friere til å gjøre andre ting.
 
Jeg fikk så forespørsel om jeg kunne ta over som personal-leder for OMs arbeid i Europa. Med over 30 felter å ta hånd om er dette en stor utfordring som jeg nå har sagt ja til. Offisielt begynner jeg i den nye stillingen 1. september.
 
Det var et ønske fra ledelsen om vi kunne drive dette arbeidet utifra ett av de mindre feltene i Europa, også for å hjelpe dem i den virksomheten de driver lokalt. Det har ikke manglet på invitasjoner, og det har ikke vært enkelt å forholde seg til alle ønskene. Vi setter pris på førbønn slik at vi kan gjøre den riktige bestemmelsen! Vi regner med å bli i England i alle fall ut dette året. 
 
Forandring er ikke bestandig lett, spesielt når man ikke ønsker det.  Vi har dessverre måtte flytte hus nok en gang i sommer, noe som kom svært ubeleilig. Men når eieren har solgt huset, er det ikke noe vi kan gjøre noe med det!
 


Copyright © 2013 Operation Mobilisation, All rights reserved.

Vil du være med å støtte oss i arbeidet?
Vårt kontonummer i Norge er 8220 02 84298

Kasserer: Kjell Tangen
Askim Frie Misjonsmenighet
 


Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif