Misjon

Nyhetsbrev fra Tore, desember 2012

Jul blant shanfolket i Thailand

I slutten av november manglet vi fremdeles en del penger for julegaver, men dagen før vi skulle handle inn en del gaver, fikk vi 5 000 kroner av en person.

Oppdatert: (12.12.2012)

Jeg skrev i mitt nyhetsbrev fra oktober at regntiden snart var slutt her, det var den visst ikke. Det har vært regn , høy luftfuktighet og høye temperatur helt frem til for noen dager siden, noe som er veldig uvanlig her, men nå ser det ut til at regnet har stoppet, og «kulden» har satt inn. Det vi si temperaturer ned i +12 på morgenen. 

Nå har jeg også fått opp juletreet og julefestene våre her i Fang i Nord-Thailand er allerede i full gang.

Dette nyhetsbrevet vil handle om noen historier fra skolen vår og litt om to julefester.


 Du kan lese dette nyhetsbrevet ved å trykke på bildet under, 
dette er et pdf dokument.

Du kan også lese teksten under. 
(men jeg vil anbefale å se pdf. dokumentet.)

Trykk på denne linken eller på bilde, og nyhetsbrevet vil åpne seg i et nytt vindu 
(eller vil bli lastet ned og åpnet i et pdf. program).

Takk Gud for hans trofasthet!

I slutten av november manglet vi fremdeles en del penger for julegaver, men dagen før vi skulle handle inn en del gaver, fikk vi 5 000 kroner av en person. Gud er trofast!

Se en video fra julefestene i fjor her!

Noen historier fra skolen vår
For en stund nå har jeg tenkt mye på skolen vår, og jeg har sett at den har og har hatt stor betyding for mange. 
En kveld var jeg og en i staben vår å besøkte en av de tidligere elevene ved skolen vår, som nå er rundt 19-20 år. Han elsket fortsatt Gud veldig høyt og ønsket å tjene ham.  

Vi har en jente på skolen vår som vi også har fulgt de siste 9 årene, som er døvstum, men nå kan hun både lese og skrive thai og shan, og vi vet at skolen har betydd mye for henne. Hun ville ha falt veldig utenom hvis det ikke var for oss. 

Sei Ton
For noen måneder siden begynte den en ny gutt på skolen vår, Sei Ton. Vi trodde han også var døvstum, men det  viste seg etter hvert at han kunne snakke, han var bare litt tilbakestående. En dag jeg stod og hørte på morgenbønnen, ba denne lille gutten av full hals etter han som ledet bønnen. Jeg ble faktisk litt overrasket, for jeg hadde jo ikke hørt at han hadde snakket så mye. 
I begynnelsen så virket han ikke så glad heller, men nå stråler han opp.  Han kommer ofte løpende mot meg når jeg kommer til skolen på morgenen. 
Denne gutten har nok smeltet mitt hjerte litt, det triste er at han muligens vil flytte på seg etter jul, og da er det ikke sikkert vi får se ham på skolen vår lenger, men jeg vet i hverfall at vi har fått betydd noe for ham. 

Dette er ofte tilfelle med shanfolket (og karenbarn som vi også har på skolen), at de flytter mye på seg. 
Shan barn har faktisk mulighet til å gå på vanlig skole, og det vil være det beste for dem, for da kan de få en utdannelse, men det er tre ting som gjør at skolen vår fremdeles  er en god hjelp: 
1. Det er ofte shan flytter mye på seg, og det er vanskelig for dem da å komme inn på vanlig skole.
2. Ofte trenger de å passe på de mindre barna hjemme, mens foreldrene jobber.
3. Og Thai skolesystemet er slik at de bare tar opp elver en gang om året. Så hvis man ikke får registret seg og kommet inn på en skole i mai, må de vente et helt år før de kan komme inn igjen. 

En siste historie fra skolen
Sist onsdag var det farsdag her i Thailand, og vi feiret det på skolen på tirsdag. Etter morgen møtet vårt kom en ung jente bort til en i staben og sa at faren hennes tok selvmord etter en krangel med moren for noen måneder siden. Jeg ble veldig trist da jeg hørte det, og vi fikk trøstet henne litt.                                 
Dessverre er dette ikke en unormal situasjon. Det er ikke alltid at de tar selvmord, men ofte er mange shan barn allikevel farløse. Det kan også være at faren alltid er fulle på kveldene, eller at de har forlatt moren for en annen kvinne. 
Jeg merker at med tiden så har ikke mitt hjerte for shanfolket blitt mindre, men større, selv om det er mange utfordringer med å jobbe med dem. Jeg vet at de er utrolig viktige og verdifulle for Gud! 

Over 100 shan hørte juleevangeliet for første gang.

Vi har allerede hatt to julefester her i Shan Outreach Center sitt arbeid i Fang. Forrige uke dro vi til en shan landsby der det ikke er noen shan kristne, og vi hadde en julefeiring for landsbyboerne. Vi var veldig spente på hvordan dette ville bli mottatt, siden de aller fleste shan er sterke troende buddhister. I opplegget vårt la vi heller ikke skjul på evangeliet, og vi forklarte veldig godt både med ord og video hvorfor Jesus kom ned til denne jorden. Vi opplevde programmet vi hadde som veldig vellykket, og det var flere som ville høre mer og ønsket en Shan Bibel. Vi samlet her godt over 100 personer med smått og stort, og de aller fleste hadde nok aldri hørt julens budskap (eller evangeliet) før.

Julefest for husmenigheter

Vi hadde også en julefest for de forskjellige husmenighetene våre. Vi hadde den på senteret vårt, og vi samlet over 60 personer med smått og stort. Det var veldig vellykket og vi spiste shan mat sammen, hadde lovsang og deling av Guds ord og til slutt delt vi ut gaver.

Video

Se en kort video som oppsumerer arbeidet vårt i år.
Se denne linken eller videoen under: https://vimeo.com/47916733

Gi en gave til arbeidet

Hvis du skulle ønske å gi en gave til Shan arbeidet, kan du bruke dette kontonr:
1638 19 72309Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif