Misjon

Sammen igjennom alt

Inger og Olaf Fjalestad feiret gullbryllup i vår. Guds kjærlighet og omsorg har ført dem gjennom.


Oppdatert: (05.11.2012)


På hytta i Nissedal tilbringer Inger og Olaf Fjalestad mye av tiden som pensjonister

Tekst og foto: Rose Høiland

Da Inger og Olaf Fjalestad giftet seg for 50 år siden, fylte begivenheten to hele sider i Det gode budskap. Bryllupet stod i Swaziland, og misjonær Lilly Engseth var primus motor for bryllupsfesten.

Guds omsorg forundrer

Nå har gullbryllupet blitt feiret. Ekteparet kan se tilbake på mange gode år sammen, og mer enn 50 år i tjeneste for Herren. Å samle venner og familie til fest, ble en fin anledning til et tilbakeblikk. Troen og kallet gjorde at de fant tonen. Først som venner på bibelskole i Sverige. Siden ble det forelskelse, forlovelse, misjonsutreise og ekteskap.

– Guds omsorg for oss gjennom alt vi har opplevd, er noe vi ser på med undring, sier Olaf.

Det ble tre lengre perioder i Swaziland. En sønn ble født under hvert opphold; John, Arne og Hans. Da John ble født oppstod en rekke komplikasjoner. Han ble født med vannhode, og måtte tilbringe flere måneder på sykehus i Pretoria, Sør-Afrika. Hodet vokste med en tomme i måneden. De opererte flere ganger, men situasjonen forverret seg – inntil han ble lagt frem som bønneemne. Ved Guds inngripen ble han frisk. I dag er han hjelpepleier og far til fire kjekke barn.

Det var ikke forgjeves

Swazilandtiden er en tid de ser tilbake på med glede og takknemlighet. Gjennom skolene DFEFs misjon startet opp, ble evangeliet forkynt til store og små. Mange ble frelst gjennom dette. I dag står mange av de som ble frelst som ledere i menighetene i Swaziland.

I 2005 reiste begge tilbake og fikk se hva som hadde skjedd etter at de avsluttet tjenesten i 1985. Menigheter var blitt tidoblet. Turen til Edwaleni, må nevnes. Her kom de på besøk til en av lederne. Han fortalte at han ble frelst på et gjeterguttmøte. – Det gjorde inntrykk. Jeg kunne huske dette møtet, forteller Inger. Vi holdt egne møter for barna som måtte gjete kuene og ikke fikk gå på skole. Under et møte var det mange som omvendte seg. Guttene knelte og gråt da innbydelsen kom. Godt å få se at det ikke hadde vært forgjeves.Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif