Misjon

Kim evangeliserte i Nigeria

I Nigeria fikk Kim Rønneberg, elev på Kraftskolen SBI, snakke med muslimer om Jesus.

Oppdatert: (21.4.2012)


KOLAWOLE: Her er Kim utenfor hotellet før kampanjen sammen med noen av sikkerhetsvaktene

Tekst: Rose Høiland Foto: Jarle Lidal

Kim Rønneberg elev på Kraftskolen SBI fikk kallenavnet Kolawole fordi navnet hans begynte på K, men mest fordi han var så aktiv og utadvendt. Overalt kom han i kontakt med mennesker. En Kolawole bringer med seg glede og gode ting når han kommer hjem.

Å være i Nigeria ble en helt spesiell opplevelse for Kim alias Kolawole. Han har mange historier han kunne delt, men høydepunktet var på vei til et korstogsmøte de skulle ha.

Hadde med sikkerhetsvakter

Siden de hadde med sikkerhetsvakter måtte de kjøre i tre biler til stedet hvor kampanjen skulle være. De kjørte på motorveien og bilen Kim var med i måtte stoppe for å vente på de andre.

Da ser Kim en muslim langs veien, og han kjenner hjertet banke. – Jeg må snakke med den mannen, sier han til de andre. Han fikk beskjed om at det kunne han ikke. Det var farlig og de hadde dårlig tid. I hjertet kjente Kim en sterk nød etter å snakke med mannen og han insisterer. Tilslutt sier han at om han ikke fikk snakke med mannen, ville jo mannen gå til helvete.

Vitnet for en muslim

Etter den noe skarpe uttalelsen fikk Kim lov og fire stykker går sammen ut av bilen for å samtale med mannen. To norske og to av nigerianere.

Mannen snakket hausa og en av sikkerhetsvaktene kunne språket og tolket. Det viste seg at mannen var meget åpen og de fikk be for han. Han ble sterkt berørt og møtt av Gud. Noe skjedde med mannen og Kim forteller at det var sterkt å bli leda av Gud i denne situasjonen.

En av grunnene til at dette ble slikt et høydepunkt forteller Kim, var at han hele skoleåret hadde bedt spesielt til Gud om å kunne be med en muslim til frelse. – Det var utrolig sterkt å få oppleve.

Folk ville høre

David, bror til Joseph var med. - Han ble helt i hundre

og tok bilder med mobilen min. Han var den som alltid var med meg. Han ville passe på meg og var opptatt av min sikkerhet.

Etter dette kom de frem der kampanjen skulle være og David ble med Kim for å dele ut flygeblader og invitere til møtet. De fikk snakket med mange muslimer. Det var så åpent og vi kunne bare snakke. Alle ville høre. – Det var ganske annerledes enn å møte mennesker på gata i Norge.  Av de inviterte var det flere som møtte opp på møtet.
Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif