Misjon

Nyhetsbrev mars 2012

På besøk i et kommunistisk land

Dette nyhetsbrevet vil handle om visjoner og utfordringer i arbeidet blant shanfolket og min tur til et kommunistisk land der jeg underviste på en lederskole.

Ved Tore Johannessen
Oppdatert: (16.3.2012)

Nå er det like før varmesesongen begynner her i Thailand med temperaturer opp imot 40 grader.

Etter fire måneder uten regn, kom det på mandag endelig et regnskyld og et tordenvær som overgår det meste av hva jeg noen gang har opplevd i Norge, men det var forfriskende og etterlengtet. Disen, som kom av brenning av jorder og skog her i Nord-Thailand, hadde begynt å bli så skadelig at myndighetene vurderte å evakuere folk noen steder. Så regnet var som svar på bønn! Men den kraftige vinden knakk noen kraftmaster og slo ut Internett noen dager så det var vanskelig å få sendt ut dette nyhetsbrevet.

Dette nyhetsbrevet vil handle om visjoner og utfordringer i arbeidet blant shanfolket og min tur til et kommunistisk land der jeg underviste på en lederskole.


Du kan lese dette nyhetsbrevet ved å trykke på bildet under, 

dette er et pdf dokument.

Du kan også lese teksten under. 
(men jeg vil anbefale å se pdf. dokumentet.)

Trykk på denne linken eller på bilde, og nyhetsbrevet vil åpne seg i et nytt vindu 
(eller vil bli lastet ned og åpnet i et pdf. program).

Du kan laste ned et pdf dokument og printe dette nyhetsbrevet ut her! 
(for å laste ned høyre klikk musa og velg lager mål/lenke som)

 Se flere av mine nye bilder fra arbeidet på følgende sider.

 


NB! Hvis du vil se bilder og printe dette nyhetsbrevet, last ned pdf dokumentet over. 

Jeg føler vi er inne i en veldig spennende tid i arbeidet vårt nå, og jeg er fremdeles spent på hva resten av 2012 vil bringe med seg.
Jeg har stor tro på at Gud ønsker at vi skal ekspandere og nå ut til flere shanfolk. Og jeg tror vi er inn i en veldig viktig fase i arbeidet akkurat nå.


Shan menighet!
I Fang har vi lenge snakket om å få registrert arbeidet vårt slik at vi kan gjøre det vi gjør på en måte som ikke vil skape vanskeligheter med myndighetene. Vi fant ut at den beste måten var å registrere oss som en menighet, og at arbeidet med skolene som vi har og husmenigheter kan gå under dette. 
Men for å være en menighet trengte vi også en adresse og et sted å være. Vi dro rundt i hele Fang området for å finne et egnet sted. Til og begynne med var det vanskelig å finne, men etter en stund kom vi over et lokale som passet veldig bra for oss. Det var ganske romslig og kanskje litt mer en vi hadde i tankene først, men vi så potensialene den hadde og vi alle følte at Gud gav oss fred for å leie det.
Se bilder og en video fra det nye senteret her!

Jeg har også vært på utkikk etter et sted å ha kontor og et sted til å ha team eller bibeltrening/skole. Dette stedet passer perfekt for alt dette også. 
Bygget har tre etasjer: Første etasje vil bli brukt som en kirke. Andre etasje vil bli brukt for kontorer og tredje kan vi bruke som undervisningsrom og ha team som kommer på besøk. 
Vi får et team med 23 kristenruss neste måned, og vi kan få plass til alle der. 
Jeg er veldig begeistret for alle muligheter dette stedet har, og jeg føler at det har vært Gud som har ledet oss!

Utfordringer!
Siden før jul har det vært en ting som har vært veldig utfordrende og slitsomt til tider, spesielt for meg personlig, og det er økonomien til arbeidet vårt. 
Etter jul har gaveinntektene våre gått ned og vi sliter fra måned til måned med å dekke de daglige utgiftene. Jeg har bruke mye av mine egne penger for å få det til å gå rundt.  
For øyeblikket så bruker jeg også mine egne penger til å leie vårt nye senter, for jeg har virkelig tro på dette stedet, men jeg håper vi kan få noen som kan støtte oss i dette etterhvert. 

Det vi først og fremst trenger er noen faste givere, slik at vi ikke trenger å tenke på hvordan vi skal få inn penger fra måned til måned. 
Hver måned her i Fang trenger vi over 25 000 kroner, og vi skulle gjerne sett at vi hadde faste givere som kunne dekke hvertfall dette beløpet. 
Konkrete behov vi har er: Drift av skolen for shanbarn (inkludert lønn for lærere) ca 15 000 kr, mat for shanbarna ca 2 500 kr, leie av det nye senteret/menighet ink. strøm og div ca 3 000, og div utgifter (skolegang for våre stabs barn, papirer som staben trenger for å jobbe for oss, utgifter i cellegrupper, evangelisering, reparasjon av bil og motorsykler etc.)  4 500 kr. 

Bli med på å nå shanfolket!
Det er ikke ofte jeg gjør dette, og jeg sier dette heller ikke for å manipulere deg til å gi. Men jeg har tro på å gjøre vårt behov kjent og at det å gi også er en velsignelse som du kan ta del i. 
Så jeg vil utfordre deg til å spørre Gud om du kanskje kan være en støttespiller sammen med oss til å nå ut til shanfolket? 
Jeg tror Gud allerede har kalt noen av dere som leser dette nyhetsbrevet til å være med å gi et beløp i måneden, og det kan hende du kjenner at gjennom det som jeg ha sagt her nå at Gud har talt til deg. 
Ikke føl at du må og ikke føl deg tvunget på noen måte, men spør Gud om du kan.

 Det kan være du ikke har så mye, men det kan godt hende at Gud vil bruke deg til å hjelpe oss på andre måter også, som å gi ut informasjon om oss (som gjennom Internett/Facebook) og kanskje samle inn penger for arbeidet vårt på en eller annen måte.

 Jeg vet at en del av dere som får dette nyhetbrevet har vært her ute i Thailand også. 

Ta gjerne kontakt med meg/oss hvis du har noen gode idéer. (på tore@btww.net).

Hvis du ønsker å støtte en ting konkret kan jeg gi deg noen alternative.

  1. Støtt en lokal evangelist/lærer.
  2. Støtt skolen vår (inkludert mat) (det koster ca 350 kroner måneden ha et shanbarn på skolen, dette inkluderer lønn for lærere).
  3. Støtt den nye Shan menigheten/senteret vårt i Fang.
    Se bilder og en video fra det nye senteret her!
  4. Der det trengs mest.

Hvis du ønsker å begynne å støtte oss med noe konkret i måneden, benytt deg av kontonr. under, og fortell på giroen hva du vil støtte. 
Send meg også gjerne en mail og fortell meg hva du vil støtte og hvor mye i måneden.(på tore@btww.net).
(NB! Du kan selvfølgelig også gi et engangsbeløp)

Kontonummer til arbeidet:  SHAN-ARBEIDET 1638 19 72309 
NB! Husk å bruk kun dette kontonummeret hvis du ønsker å støtte shanfolket direkte, gå her hvis du ønsker å støtte meg.

 Underviste i et kommunistisk land

I begynnelsen av denne måneden var jeg på besøk i et kommunistisk land, ikke så langt fra Thailand, og det var veldig spennende. Jeg skulle undervise en uke på en kristen ledertreningskole for lokale og kommende ledere om konfliktløsning. Det var litt utfordrende siden jeg aldri har undervist om dette emnet før. Men jeg har en del erfaring med det, etter å ha jobbet med team de siste 15 årene.

 Det var spennende hvordan Gud ledet meg, og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger den siste dagen. En person fortalte at han hadde forventet at jeg skulle snakke om ABC i konfliktløsning, men så hadde jeg brukt Bibelen veldig mye. Han ble først litt skuffet, men på slutten gikk det opp for han hvor mye Bibelen faktisk betyr og hvordan vi kan bruke den i konfliktløsning. En annen person fortalte at han hadde hatt en konflikt med en person i begynnelsen av uken, men etter jeg hadde undervist om avvisning og tilgivelse klarte han og tilgi denne personen som han var i konflikt med.

 Jeg var veldig takknemlig for muligheten til å besøke et land der mange fremdeles blir forfulgt for sin tro. De fortalte meg at de også hadde hatt en lignende skole året før, men politiet hadde kommet og fortalt at de måtte stoppe den, ellers... I år hadde de den i en stor by, og de flyttet på seg hver uke for at politiet ikke skulle finne ut at de hadde en bibelskole.

 Jeg vil igjen også bare takke deg som støtter meg økonomisk. Jeg har ingen menighet som støtter meg økonomisk lenger, og uten deg som støtter meg ville jeg ikke ha hatt denne muligheten til å dra til dette landet, og å jobbet blant shanfolket! Takk så mye!!Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif