Misjon

Februar 2012

Nyhetsbrev fra Tore Johannessen

Tore sin samarbeidspartner gjennom 6 år avslutter sin tjeneste. Hun vil bli savnet.

Ved Bjørn S. Olsen
Oppdatert: (07.2.2012)

Nyhetsbrev fra Tore, februar 2012

Bildet til venstre er hentet fra et avskjedsparty til en misjonær jeg har jobbet med, les mer (og se en kort video) om hva som skjer på dette bildet i dette nyhetsbrevet!

Det er to måneder siden siste nyhetsbrev nå, og det har vært to travle måneder. 
Jeg vil nok ikke ta med alt i dette nyhetsbrevet, men jeg vil ta med noen høydepunkter som: 
Julefester for rundt 1000 shanfolk, nytt fra skolene våre i Fang, Toon og Ii ferdig med DTS og avskjedsfest for Målfrid i Fang.


Du kan lese dette nyhetsbrevet ved å trykke på bildet under, dette er et pdf dokument.

Du kan også lese teksten under. 
(men jeg vil anbefale å se pdf. dokumentet.)

Trykk på denne linken eller på bilde, og nyhetsbrevet vil åpne seg i et nytt vindu 
(eller vil bli lastet ned og åpnet i et pdf. program).

Du kan laste ned et pdf dokument og printe dette nyhetsbrevet ut her! 
(for å laste ned høyre klikk musa og velg lager mål/lenke som)

Se flere av mine nye bilder fra arbeidet på følgende sider.

 


 NB! Hvis du vil se bilder og printe dette nyhetsbrevet, last ned pdf dokumentet over.

Målfrid avslutter fulltids tjenesten

(bildet: Målfrid sammen med staben vår i Fang)

Etter rundt ti år i fulltids tjeneste blant shanfolket avslutter denne uken Målfrid Svalastog  sin tjeneste her ute i Fang og Thailand, blant shanfolket. Vi har jobbet sammen i Fang i over seks år nå (men vi har egentlig jobbet sammen mer eller mindre siden 1999), og det blir litt rart uten henne. Jeg har blant annet ingen å snakke norsk med lenger. 
Hun vil bli veldig savnet her ute, både blant staben, de lokale og blant barna på skolen vår. 
Målfrid delte med oss for et år siden at hun følte tiden var inne for å dra hjem til Norge, og vi har hatt god tid på oss til å forberede hennes avslutning. 
Jeg er takknemlig for den tiden vi har jobbet sammen, og jeg vet at jeg ikke kunne ha ledet dette arbeidet i Fang alene. Sammen har vi to gjort en bra jobb som vi ser mange frukter av nå. I fjor lot vi også lederskapet i Fang gå over til de lokale, noe som også var Målfrids og våres ønske.

I Norge vil Målfrid starte med å studere, men jeg vet at shanfolket fremdeles vil være nær hennes hjerte. 
Takk Målfrid for din trofaste tjeneste blant shanfolket!!

Min oppgave fremover
Min oppgave vil fortsatt bli å hjelpe og trene (coaching som det heter på engelsk) våre lokale ledere i Fang, men arbeidet vårt (Shan Outreach Center) er også mer enn bare arbeidet i Fang, og jeg vil fremdeles være sterkt engasjert i arbeidet til å nå ut til shanfolket (gjennom SOC). Jobben med å nå shanfolket er så absolutt ikke ferdig, det har så vidt har begynt, og jeg har fortsatt ingen planer om å dra hjem til Norge. Det er mange spennende ting som vil skje i arbeidet vårt (i Shan Outrach Center) fremover også. Noe jeg sannsynligvis vil komme tilbake til i neste nyhetsbrev.

Actionfylt avskjedsparty for Målfrid
Som du kanskje så på forsidebilde av dette nyhetsbrevet så hadde vi en ganske så actionfylt avskjedsparty for Målfrid.

Vi hadde bestilt noen hytter ved noen varme kilder her i Fang, og det var her det foregikk. 
Først hadde vi kledd oss ut som noen krigere fra middelalderen, med kjele på hode og lokk som skjold. Vi dro ett litt stykke opp i skogen, og der hadde vi krig med å hive (skrellet) bananer på hverandre. 

Litt senere på kvelden skiftet vi kostyme til indianere, og bar Målfrid rundt på en stol som en indianerhøvding. Det var da vi skulle ta bilder sammen med Målfrid at det skjedde: Tom hadde laget en kreativ indianer hodepryd av strå, og han tenkte ikke på at det var et stearinlys bak han. Plutselig tar hele hodepryden hans fyr. Heldigvis ser det mer dramatisk ut enn hva det var, håret hans ble ikke svidd en gang. Men det var faktisk veldig morsomt, og det beste var at jeg fikk det hele med på film.

Se filmen under (mer av nyhetsbrevet under videoen.

Se også mer av nyhetsbrevet under videoen.

 Har du ditt eget fly?

Barn kan si mye rart og morsomt. Her er to gullkorn, sagt av to barn på skolen vår:

Det er ingen hemmelighet at jeg ikke har så mye hår på toppen av hodet mitt. 
En dag pekte ett av barna på toppen av hodet mitt og sa: Hvor har håret ditt gått hen? (det høres faktisk morsommere ut på Thai/Shan).

I forrige uke snakket jeg med det annet barn. Hun visste at Målfrid skulle dra og spurte meg først: «Skal du også dra til Norge?»
Jeg sa: «Nei jeg har ikke tenkt det.» 
«Er det langt til Norge? Hvor lang tid tar det å kjøre dit?» 
Jeg sa: «Det er veldig langt, det tar kanskje over en måned.» «Oj det var veldig langt». 
Jeg sa: «Men når jeg skal til Norge kjører jeg fly.» 
Neste spørsmål var: «Har du et eget fly?» «Nei jeg har nok ikke det, jeg tar et stort fly sammen med mange andre mennesker.» 
Jeg spurte: «Har du noen gang sett et fly?» «Nei aldri.»

Det slo meg at mange av disse shanbarna knapt har sett et fly, selv på TV. Noen av barna kommer ganske nylig fra Burma, og jeg vet at dette barnet ikke har strøm i huset (se bildet t.h) til familien en gang.

Det er også noen triste historier fra skolen vår. 

Ei lita jente på 6-7 år har mistet både moren og faren sin, og hun bor hos noen slektninger. Barnet er veldig kontaktsøkende og lukter litt vondt. Det faktisk vanlig at selv om foreldrene er fattige, så er de renslige (de dusjer minst en gang om dagen) og barna lukter ofte ikke så vondt (hvis de ikke er små da, for mange bruker ikke bleier) så det kan virke som dette barnet ikke blir tatt så godt hånd om.

Skolene våre går bra nå. Vi har også fått tilbake tre av staben vår til Fang igjen. Toon og Ii er nettopp ferdig med en fem måneders DTS, og Tsei Tsei har flyttet tilbake til Fang. Vi får stadig noen nye studenter på skolen også, og vi teller tilsammen over 70 nå. Kort om julefestene Det er en stund siden jul nå, men vi hadde i fjor også mange julefester rundt om kring i Fang området. Jeg tror vi samlet litt mindre folk enn året før, men vi nådde sikkert ut til et sted mellom 800-1 000 shanfolk, og mange av dem hadde ikke hørt julens budskap før.

Til jul hadde vi et knapt budsjett, men vi så igjen Guds trofasthet her også. Gud er god!

Se videoen fra julefestene under:

Bestått DTS

Sist fredag var det siste dag for de fire i staben vår (to fra Fang og to fra Chiang Mai), på DTS. De har i fem måneder studert Bibelen og praktiserte den, og på fredag var den store avslutningsdagen. 
Toon og Ii hadde en litt dramatisk avslutning på skolen. Da Ii var på praktisperioden (outreach) fikk hun kraftig lungebetennelse, og hun ble innlagt på sykehus. Da hun ble frisk, fikk Hosanna det også (dattera på 3 år), og hun lå neste en uke på sykehus. Det går bra med dem nå, selv om Hosanna fremdeles ikke er helt bra.

Økonomien

Økonomien i arbeidet vårt er også en stor utfordring for tiden, og vi har mange og store utgifter, men få givere. 
Vi trenger også flere faste givere. 
Kontonummer til arbeidet:  SHAN-ARBEIDET 1638 19 72309 
NB! Husk å bruk kun dette kontonummeret hvis du ønsker å støtte shanfolket direkte, gå her hvis du ønsker å støtte meg.


Se en kort presentasjons-video fra arbeidet vårt

Hvis videoen over ikke kommer opp kan du også se den her!

Mine nettsider

Jeg har også noen nettsider som jeg driver, og jeg opplever stadig at den er til god hjelp for mange. Nettbibelskolen som jeg startet for to år siden teller i dag over 460 påmeldte, jeg har også ca 100 personer innom hver dag på sidene mine.

Støtte meg personlig Hvis du skulle ønske å gi en gave til meg personlig som en støttet til det jobber med i Thailand og på nettet (www.nettbibelskolen.com og www.bibelundervisning.com ). Du kan  bruke dette kontonr: 9710 27 46787

NB! Det er viktig at du ikke bruker dette kontonummer hvis du ønsker at pengene skal gå dirkete til å hjelpe shanfolket. Dette både på grunn av skattemyndigheter og for ordenhetsskyld. Jeg har opplevd i det siste året at en del har brukt dette kontonr for hjelp dirket til arbeidet, men husk og bruk arbeidets kontonr til dette, spesielt hvis det er større summer!

Du kan også gå til denne side!

Våre nettsider (Shan Outreach Center)

Ta deg gjerne en titt på nettsidene til tjenesten vår! Der kan du se videoer, lese våre nyhetsbrev, lese informasjon om shanfolket, finne ut hvordan du kan støtte arbeidet m.m.

 Ønsker du å gi til arbeidet blant shanfolket?

Vi trenger fortsatt faste givere til arbeidet vårt, hvis du skulle føle for å gi en gave enten det er fast eller en engangsgave, kan du bruke kontonr. som du finner ved linken under:

http://www.shanoc.com/hjelpe.html
    Print artikkel Skriv ut artikkelen
    Nettløsning og design er levert av Kréatif