Misjon

Julen 2011

Julehilsen fra Inga og Roald Lidal

Året som nå snart ligger bak oss, har i høyeste grad vært spesielt. Jordskjelvet, tsunamien og lekkasjen av store mengder radioaktivitet fra atomanlegget i Fukushima snudde opp ned på livet for millioner av japanere 

Oppdatert: (20.12.2011)Kjære venner!

Året som nå snart ligger bak oss, har i høyeste grad vært spesielt. Jordskjelvet, tsunamien og lekkasjen av store mengder radioaktivitet fra atomanlegget i Fukushima snudde opp ned på livet for millioner av japanere. Selv om vi bor et bra stykke borte fra sentrum av begivenhetene, var det også for oss både rystende og forskrekkende.
I september kjørte vi en tur langs kysten og så på ødeleggelsene et halvt år etter tragedien rammet. Selv om mye oppryddingsarbeid var gjort, ble vi helt matte av å se omfanget av katastrofen med egne øyne. Lokalsamfunn var radert bort, og det var utrolig sterkt å se det hele.

Denne katastrofen har ført til at mange japanere er åpne for evangeliet på en ny måte. De spør etter meningen med livet og om det finnes noe håp og en framtid. Da er det godt å få være med å spre et håpets og livets budskap. De første tre månedene fikk vi via lokale menigheter delt ut ca. 3 millioner litteraturdeler, og innen utgangen av mars 2012 håper vi på å få distribuere en tilsvarende mengde. I alt dreier det segom 350 – 400 tonn evangelisk litteratur. Be om at det må nå manges hjerter og gjøre sin virkning.
Dette året har vi ellers opplevd en rekordhøy yen-kurs, noe som fører til ganske store problem for oss. I tillegg har gaveinntektene her i Japan gått ned etter jordskjelvet, og hovedsamarbeidspartnere har hatt adskillig mindre midler tilgjengelig for bibeltrykking. Vi har derfor hatt vanskeligheter med å få inn det vi trenger for å trykke nok bibler for Kina, men lageret har heldigvis ikke gått tomt ennå. Gud er dessuten trofast, og vi setter vår lit til Ham.

Også i år har vi til tross for vanskeligheter hatt gleden av å trykke og sende Guds ord i store mengder til mange land. Det er i sannhet et privilegium å få være med og sende bibler til millionene som venter på dem og evangeliets budskap til de mange som lever i håpløshet og mørke. Senest i dag fikk vi en mail fra en her i Japan som har delt ut Manga Messias bøker. Han sier han vet om 3 som har tatt imot frelsen som et resultat av disse bøkene. Totalt vil vi innen dette leses, ha passert 5 millioner mangabøker og hefter på i alt 23 språk. Det er stor nåde!

I familien har vi det bare bra. Merete og Todd, Karina, Saxon og Karsten bor fremdeles i Tokyo. Jenny og Josh med Vera, Emil, Annie, Isabella, Leif, Laila, Asher og Meilin bor i Chicago, og Rebekka, Josh og Magnus holder fremdeles til i en liten by, Brockway, i Pennsylvania. Med andre ord er det ingen store forandringer, bortsett fra at barna vokser raskt til, og besteforeldra blir fort gamle.
Vi har uendelig mye å være takknemlig for, og vi setter også stor pris på alle som trofast står med oss i den viktige oppgaven som er oss betrodd. Så vil vi få ønske dere alle en riktig god jul og et velsinget nyttår.

De hjerteligste hilsener fra
Inga og Roald 

Les julebrevet i originalform her.

Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif