Misjon

Livets tre Brasil

Nyhetsbrev fra Turid Dahl

Livet vårt består mye av å bygge. Vi bygger relasjoner, bygger mennesker, bygger på gamle erfaringer og bygger inn nye erfaringer , vi bygger menighet og vi bygger hus.

Oppdatert: (30.10.2011)"Det er lettere å bygge barn, enn voksne”, sies det. Og det er en av grunnene til at vi har dette arbeidet her i Brasil. Vi ønsker å bygge barna  til et bedre liv og gi dem håp for framtiden. Vi bygger menighet der store og små, fattige og rike får kjenne felleskap med Gud og mennesker. 

 Og endelig er vi i gang med utbygginga av huset her! Vi har ventet på dette i flere år med mye byråkrati og forsinkelser.  Først er det kjøkkenet som skal opp, deretter verksted og spisesal. Så tar vi det etter hvert som pengene kommer inn. Vi er pålagt å lage toaletter for funksjonshemma, sette inn heis og lage fluktveier. Nytt brannanlegg kommer i tillegg. Så utfordringene er mange!! Men sammen er vi sterke og vi skal klare dette!! Hjertelig takk til alle dere som har hjulpet oss slik at vi nå er i gang!!  

 Når vi vet hvordan mange av disse barna bor, er det en stor glede å la dem få være i gode, fine og trygge omgivelser på dagsenteret. Mens vi hadde arbeidet inne i slummen, spurte vi barna hvor de skulle bo når de ble voksne. Her, sa de, i slummen.  De visste ikke av noe bedre. Nå svarer de at de ønsker å tjene penger slik at de kan hjelpe mamma å bygge hus et annet sted. Forhåpentligvis et sted der det er tryggere, mindre narkotika, mindre prostitusjon og mindre kriminalitet.                                                                           

Det er ikke lett å vite hvordan en skal hjelpe disse våre kjære medvandrere. En ting er sikkert, først bygge mennesker, deretter husene. Noen av de mest prekære tilfellene har vi også hjulpet med å bygge nytt kjøkken og bad. Ingen fortjener å vokse opp i en slum og tro at dette er normalt. Vi må vise dem en annen verden, gi dem håp og tro på et annet liv. 

Dette året også fikk vi prisen for godt og organisert sosialt arbeid.  Takket være et bra team.

Fortsatt trenger vi både faddere, økonomisk støtte til videre utbygging og forbønn.  Vær gjerne med og be at Gud skal lede oss og vise oss hva vi skal gjøre for best å hjelpe dette folket.  Vi vil takke dere alle som står med oss på forskjellige måter!  Ønsker dere en riktig fin høst! Gud velsigne dere alle! 
Nyhetsbrev høsten 2011 Turid.pdf

Varm klem fra Turid og KarlPrint artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif