Misjon

Sprer Jesusglede blant barn i Spania

Gladys Cañete ble frelst da hun var åtte år. Nå lever hun for at barn skal få møte Jesus.


Ved Leif Frode Svendsen
Oppdatert: (26.10.2011)


Her ser vi Gladys (til venstre) sammen med lykkelige barn.

Da Gladys var åtte år ble hun kjent med Jesus gjennom et evangeliseringsprosjekt rettet mot barn i nabolaget der hun bodde.  Det ble spiren til et livskall. Her vokste lengselen frem i Gladys om å evangelisere barn slik at flere skulle få den muligheten hun selv hadde fått. I 22 år har hun nå jobbet med evangeliserende barnearbeid. Først i Paraguay, Chile og Mexico. Så åpnet Gud dørene for henne å komme til Spania.

For 3 år siden kom hun til Marbella som selvunderholdende misjonær. Ved siden av sitt engasjement i menigheten jobber hun på et gamlehjem for å dekke sine daglige behov.

Utfordringen med å leve slik er at det blir lite tid til overs. Tiden tilbringes enten på jobb eller i menigheten. På søndagsmøtene får hun aldri med seg forkynnelsen da hun alltid er med barna. Det er allikevel ikke noe stort problem. Det er andre møter i uka og det personlige andaktslivet har høy prioritet, og er hovedkilden til at hun kan stå på i tjenesten.

- Jeg liker meg godt her. Jeg liker utfordringene med å være her og jobbe med barna.

”Det er imponerende å se hva Gud gjør i barnas liv.” Gladys

I følge Gladys er det ikke så annerledes enn der hun kom fra. - Barna har de samme behovene som jeg hadde da jeg var barn. Å få være sammen med de gir meg stor glede og det er imponerende å se hva Gud gjør i deres liv.

Gladys er veldig opptatt av at barna skal kjenne Guds Ord. – Det var det som hjalp meg som barn. En annen drøm er å se barna i tilbedelse, at barna er aktivt med i lovsangen. Der innrømmer Gladys at det hadde vært fint med litt hjelp fra noen som kan spille og synge.

Selvfølgelig, å nå barna er jo bare ett skritt på veien for å nå hele familier med evangeliet. Det var jo slik hennes familien ble frelst. I dag er hennes familie en forandret familie. Flere har blitt misjonærer og pastorer. Det hele startet med en jente på åtte år. Gladys har selv erfart at det virker. I det finner hun sterk drivkraft. Ingenting gir mer glede enn å kunne føre barn til Jesu føtter.

 

Eneste lærer i søndagskolen

Gladys er for tiden, eneste søndagskolelærer i menighetene i Marbella og San Pedro. Hver søndag har hun to søndagsskoler med barn i alle aldersgrupper, og det helt alene. Forhåpentligvis vil flere søndagsskolelærer involvere seg fremover, når bare hun får lært opp flere til oppgaven.

Søndagskolen engasjerer, men Gladys kom til Spania for å evangelisere barna og i våres satte hun i gang med et evangeliseringsprosjekt hver fredag i Marbella. Da er det barnemøte. For uten menighetens egne barn har de som mål å samle 30 barn fra nabolaget. Det målet er de i ferd med å nå.

”Vi vil samle 30 barn i fra nabolaget hver fredag.” Gladys

4 kvinner er med i Gladys team. De har reist på besøk og bedt om foreldrenes tillatelse til å låne barna to timer hver fredag. Oppgaven består dermed også i å hente og levere barn.

Når de har samlet alle barna, starter møtet med bønn og lovsang. Barnas egne bønnebegjær har høy prioritet. Siden er det satt av god tid til bibelundervisning og til slutt har de ulike aktiviteter. Ofte lages det ting barna kan ha med hjem for å minne de på det de har lært.

Menigheten ligger i et område hvor det bor mange sigøynere og innvandrer.  Mange har store behov og det er blant disse familiene de henter barn.

Til sommeren skal de på leir. Det er premie for alle med godt fremmøte gjennom året. Leir kan være dyrt for mange. Menigheten tar opp kollekt for å dekke maten og barna betaler reisen. Om noen ikke har så tar man opp en kollekt for de også, slik at ingen blir satt utenfor.Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif