Misjon

Nyhetsbrev fra Tore - Nyhetsbrev 2011

Tilbake blant shanfolket i Thailand

Etter to måneder i Norge har jeg nå kommet meg tilbake til Thailand.Selv om det var en forholdsvis kort tid jeg var i Norge, var det veldig fint denne gangen å komme tilbake igjen til mine Shan/Thai venner her ute.

Ved Tore Johannessen
Oppdatert: (04.10.2011)Etter to måneder i Norge har jeg nå kommet meg tilbake til Thailand.

Selv om det var en forholdsvis kort tid jeg var i Norge, var det veldig fint denne gangen å komme tilbake igjen til mine Shan/Thai venner her ute.

Jeg hadde også en fin tid i Norge, og fikk truffet mange kjente.

Dette nyhetsbrevet vil handle litt om de første fire shan som tar en Disippeltreningsskole her i Nord-Thailand,  pluss andre litt mindre og større ting fra arbeidet og personlig.

Se helt nye bilder her: 

Du kan lese dette nyhetsbrevet ved å trykke på bildet under, 
dette er et pdf dokument.

Du kan også lese teksten under. 
(men jeg vil anbefale å se pdf. dokumentet.)

Trykk på denne linken eller på bilde, og nyhetsbrevet vil åpne seg i et nytt vindu.

Du kan laste ned et pdf dokument og printe dette nyhetsbrevet ut her! 
(for å laste ned høyre klikk musa og velg lager mål/lenke som)

Se flere av mine nye bilder fra arbeidet på følgende sider.

 NB! Hvis du vil se bilder og printe dette nyhetsbrevet, last ned pdf dokumentet over.

Fire shan på bibelskole

Vi har lenge hatt et ønske om å starte opp en Disippeltreningsskole for shanfolket, men vi har ennå ikke  fått dette til. 
Men nå i september startet fire av våre stab (et ektepar fra Chiang Mai og et fra Fang) på en Thai DTS i Nord Thailand, og dette er også et stort skritt til å få til en Shan DTS i fremtiden.  

Da jeg kom tilbake til Thailand, dro jeg innom der de har denne Disippeltreningsskolen, og det var fire veldig glade studenter jeg møtte.

Toon og Ii har snakket veldig lenge om at de har ønsket å gå på en bibelskole og bli ennå bedre kjent med Gud, og de var veldig glade for å få inspirerende undervisning og bruke mye tid med Gud. 
Toon er også en av de jeg har brukt mye tid på å disippelgjøre, og jeg har veldig stor tro på han og det han vil bety for shanfolket i fremtiden. Jeg tror dette for alle av staben vår, både i Chiang Mai og Fang, men Toon er kanskje en av de som står meg nærmest. 
Denne bibelskolen koster en del penger, og vi trenger flere som kan være med på å støtte dem. 
Toon og Ii har også to barn, og det er en del ekstra utgifter rundt dette. 
For å fullføre DTSen trenger Toon og Ii minst 10 000 kroner.   
Hvis du skulle ønske å støtte Toon og Ii kan du bruke kontonummeret under og marker giroen med: Støtte til Toon og Ii sin DTS. Eller sende meg gjerne også en e.mail på dette. 
DTSen varer ca fem måneder til og du kan også gi en månedlig gave i fem måneder, marker dette også på giroen eller skriv meg en mail om dette. 
Hvis du vil sende meg en mail kan du kan skrive til meg på tore@btww.net

Bruk dette kontonummer til arbeidet:

SHAN-ARBEIDET 1638 19 72309
NB! Husk å bruk kun dette kononr. til dette, ikke mitt private. 

Nytt fra skolen
Det har ikke skjedd så mye nytt når det kommer til skolen vår, bortsett fra at det har kommet noen nye elver. Hvis vi teller begge skolene våre, nå har vi rundt 60 shanbarn. 
Vi har også så smått begynt med juleforberedelser til de syv julefestene vi skal ha i desember. Det går faktisk ganske fort til jul nå. 

Se flere helt nye bilder her:

Hjerte trøbbel 
Like før jeg skulle tilbake til Thailand i midten av september, fikk jeg den litt sjokkerende beskjeden om at min far hadde blitt sendt på akkuten med hjertetrøbbel, og de sa det kunne være alvårlig. 

Mange tanker gikk igjennom hodet mitt, men jeg følte Gud sa til meg: Den første rapporten er ikke den siste, og jeg følte en fred ved at det ikke var så ille som det først hørtes ut som.
Jeg sendet ut en bønnemail, og jeg fikk sikkert over 20 tilbakemeldinger om at de ville be for min far, og jeg vet det var mange flere som ba også. Min far ringte meg dagen etter og fortalte at han hadde opplevd både en fred og en glede kvelden før, og han følte at det ville gå bra. På morgenen hadde han snakket med legene, og da var alle prøver bra, og han fikk noen medisiner som virket og kunne dra hjem.
Sist uke var han på en klinikk og fikk sjekket ut hjerte sitt, og alt virket bra bortsett fra en åre, de blokkert ut åren og det viker som det var dette som var problemet.
Min far er ganske så frisk nå, og min far og mor kommer ut og besøker meg her i Thailand neste måned. Jeg ser frem imot det! 
Takk til alle de av dere som ba, jeg vet det gjorde en stor forskjell for min far!!

Støtt en av våre lokal shanarbeidere
En stor utgifts post er lønninger til staben vår, og vi har gjort det mulig for de som måtte ønske det, å støtte en lokal shanarbeider.
En lokal shanarbeider trenger ca. 2 000 kr. i måneden, og en shanfamilie ca. 4 500 kr.
Les mer om dette på denne siden!
http://shanoc.com/no/stottshanarbeider.html
(NB! Husk og ikke bruk mitt personlige kontonummer til dette, men bruk kontonummeret du finner på www.shanoc.com)

Se en kort presentasjons-video fra arbeidet vårt

Hvis videoen over ikke kommer opp kan du også se den her!

Mine nettsider

Jeg har også noen nettsider som jeg driver, og jeg opplever stadig at den er til god hjelp for mange. Nettbibelskolen som jeg startet for to år siden teller i dag over 460 påmeldte, jeg har også ca 100 personer innom hver dag på sidene mine.

Støtte meg personlig

Hvis du skulle ønske å gi en gave til meg personlig som en støttet til det jobber med i Thailand og på nettet (www.nettbibelskolen.com og www.bibelundervisning.com ).

Du kan  bruke dette kontonr: 9710 27 46787

NB! Det er viktig at du ikke bruker dette kontonummer hvis du ønsker at pengene skal gå dirkete til å hjelpe shanfolket. Dette både på grunn av skattemyndigheter og for ordenhetsskyld. Jeg har opplevd i det siste året at en del har brukt dette kontonr for hjelp dirket til arbeidet, men husk og bruk arbeidets kontonr til dette, spesielt hvis det er større summer!

Du kan også gå til denne side!

Se en video

 


 

Våre nettsider (Shan Outreach Center)

Ta deg gjerne en titt på nettsidene til tjenesten vår! Der kan du se videoer, lese våre nyhetsbrev, lese informasjon om shanfolket, finne ut hvordan du kan støtte arbeidet m.m.

 

Ønsker du å gi til arbeidet blant shanfolket?

Vi trenger fortsatt faste givere til arbeidet vårt, hvis du skulle føle for å gi en gave enten det er fast eller en engangsgave, kan du bruke kontonr. som du finner ved linken under:

http://www.shanoc.com/hjelpe.html

   


  Se flere av mine nye bilder fra arbeidet på følgende sider.

  På Facebook

  På Picasa (best oppløsning på bilder)

  Shan arbeidets Facebook side.

   

  Linker til diverse

     Print artikkel Skriv ut artikkelen
  Nettløsning og design er levert av Kréatif