Nyhetsbrev Juni 2011

Les nytt om Tore Johannessen og den tjenesten han står i.

Oppdatert: (16.6.2011)

Skoleavslutting og songkran from Tore Johannessen on Vimeo.

Vi er inne i regntiden her i Thailand nå, og det kan være ganske varmt og fuktig her til tider.

Hørt at dere i Norge har hatt det ganske fuktig den siste uken også.
Vi har starter opp skolen i Nord-Thailand igjen etter sommerferien (som er i april/mai her i Thailand), og vi har gjort noen forandringer i år. 
I mai var jeg også på spennende seminarer i USA, der jeg lærte mye nytt om helbredelse. Dette nyhetsbrevet vil handle litt om disse tingene

Til Norge i august
Det begynner å bli snart et og et halvt år siden jeg var hjemme i Norge sist, og det skal bli bra å ta  seg en tur hjem til Norge igjen. Jeg vil ankomme Norge den 27. juli og dra til Thailand igjen den 18. september.
Hvis du skulle ønske besøk av meg til din menighet, husgruppe eller lignende, for enten å snakke om shanfolket eller å undervise, eller begge deler, ta kontakt med meg her!

Skolen

Nytt fra skolen i vår arbeid i Nord-Thailand er at vi nå har startet opp en skole til.
To av grunnen til dette var at skolebilen vår begynte å bli veldig full, og dette gir også flere Shan unger mulighet til å få litt undervisning. 

Forrige uke snakket vi om å kanskje få til fire steder, men av forskjellige årsaker, som at det blir veldig mye jobb for staben, lot dette seg ikke gjøre.
Derfor blir det bare to steder vi har skole nå, men det er mulig vi vil ha flere steder i fremtiden.

For rundt tre uker siden bygde staben en ny og enkel skole på en rismark.
(Se bildet over og til første bilde til høyre.)
På denne rismarken bor veldig mange av de tidligere elevene våre, og da skolen startet der for litt over en uke siden, hadde vi over tredve elever der. Rundt ti av dem var nye.
Fordi vi hadde planlagt å ha flere grupper, var gruppen på den gamle skolen vår blitt veldig liten. De var bare fem elever og to lærere der. 

Da jeg besøkte dem forrige uke var de litt missmodige siden de var så få. Men på fredag fant staben ut at vi bare skulle ha to grupper, så da ville det komme flere på den gamle skolen vår igjen.
Da jeg besøkte dem på mandag var det rundt 25 elever der, og det var noen veldig glade gamle elever og lærere. (Se bildet til høyre.)
Vi hadde også åtte nye elever her. 

Vi har også en skole på søndag formiddag nå på den gamle skolen, og den teller 11 elever.
Tilsammen når vi ut til ca 70 shan barn hver uke. (da har vi ikke tatt med husmenighetene)

 Se flere bilder fra skolen og arbeidet vårt her: https://picasaweb.google.com/torejohannes/USAOgStartAvSkolenIFang

 På seminar i USA

Tre og en halv uke i mai var jeg i USA på seminarer og en konferanse. 
Jeg tror det er rundt tre år siden jeg var på en kristen konferanse eller seminar sist, så jeg følte jeg trengte litt påfyll.
Det var tre hovedårsaker til at jeg dro til USA. 
1. For å hente ny inspirasjon
2. Selv om jeg ikke har slitt fult så mye med helsen min de siste årene, har jeg fremdeles ikke vært helt frisk, men ønsker å bli det. Mye av seminarene gikk ut på dette med helbredelse.
3. Jeg ønsker også bli mer utrustet til å nå ut til shanfolket (og til nordmenn gjennom det arbeidet jeg gjør på mine internett sider).
I tiden som kommer vil jeg også bruke mer tid på å undervise her ute i Thailand.

De første dagene i USA var jeg på en konferanse med Andrew Wommack Ministry i Atlanta, Georgia.
De neste tre ukene var jeg på et retreatsenter og undervisninssenter som en menighet som heter Pleasant Vally Church i Thomaston, Georgia (ca en time syd for Atlanta) har. Tjenesten de driver heter Be In Health (3Joh 1:2) . 
Jeg opplevde virkelig spennende ting med Gud der, og det vil nok prege mitt liv og min undervisning i tiden fremover. 
Slutten av denne måneden vil jeg ha undervisning for staben her Fang, og jeg vil også her dele mye av det jeg lærte under mitt opphold i USA.

I løpet av de litt over tre ukene jeg var i USA fikk jeg ca 120 timers undervisning, så det var ikke ferie akkurat. 
Dette kostet også en del penger, men de var verdt investeringen. For jeg har på at jeg vil se store resultater av dette i fremtiden, både personlig og i andre menneskers liv, her i Thailand og i Norge! 
Personen med hvit t-skjorte på bildet over, (Robert) var en jeg delte hytte med, og han opplevde under den første uken å bli helbredet fra en kraftig kronisk migrene som han hadde hatt i ti år. Før han ble helbredet gikk han på sterke og mange medisiner og en veldig begrenset diet, etter at han ble helbredet spiste han alt og trengte ikke lenger medisinene.

Jeg snakket også med mange andre personer der som var dødsyke og gitt opp av leger, men som i dag er fullstendig helbredet. Noen hadde skrevet bøker om det. Kunne tatt med mange vitnesbyrd her, men har ikke mulighet til det i dette nyhetsbrevet.
Jeg har virkelig tro på at helberedelse er for alle og for oss i dag! Men det kan være ting som blokkerer helbredelsen, og vi har en fiende som ikke ønsker at vår ånd, sjel og legemet skal være frisk (3Joh 1:2), og det lærte jeg mye om.

 Litt trist!

Jeg hadde en hund som het Bounty, men dagen etter at jeg kom hjem fra USA, ble han påkjørt og drept. Han var alene hjemme og hadde klart å komme seg ut av hagen min, og løpt ut på hovedveien ikke så langt fra huset mitt.
Bounty ble rundt 8 måneder bare. 
Dette var litt trist for meg, for jeg hadde blitt veldig glad i denne søte og spesielle hunden. Men hundeliv i Thailand er dessverre ofte kort. Jeg hadde en hund for fem år siden også, men den ble også påkjørt og ble bare et halvt år. 

Støtt en av våre lokal shanarbeidere

En stor utgifts post er lønninger til staben vår, og vi har gjort det mulig for de som måtte ønske det, å støtte en lokal shanarbeider.
En lokal shanarbeider trenger ca. 2 000 kr. i måneden, og en shanfamilie ca. 4 500 kr.
Les mer om dette på denne siden!
http://shanoc.com/no/stottshanarbeider.html
(NB! Husk og ikke bruk mitt personlige kontonummer til dette, men bruk kontonummeret du finner på www.shanoc.com)

Mine nettsider

Jeg har også noen nettsider som jeg driver, og jeg opplever stadig at den er til god hjelp for mange. Nettbibelskolen som jeg startet for to år siden teller i dag over 460 påmeldte, jeg har også ca 100 personer innom hver dag på sidene mine.

Støtte meg personlig

Hvis du skulle ønske å gi en gave til meg personlig som en støttet til det jobber med i Thailand og på nettet (www.nettbibelskolen.com og www.bibelundervisning.com ).

Du kan  bruke dette kontonr: 9710 27 46787

NB! Det er viktig at du ikke bruker dette kontonummer hvis du ønsker at pengene skal gå dirkete til å hjelpe shanfolket. Dette både på grunn av skattemyndigheter og for ordenhetsskyld. Jeg har opplevd i det siste året at en del har brukt dette kontonr for hjelp dirket til arbeidet, men husk og bruk arbeidets kontonr til dette, spesielt hvis det er større summer!

Du kan også gå til denne side!

Se en video

 


 
Våre nettsider (Shan Outreach Center)

Ta deg gjerne en titt på nettsidene til tjenesten vår! Der kan du se videoer, lese våre nyhetsbrev, lese informasjon om shanfolket, finne ut hvordan du kan støtte arbeidet m.m.

 

Ønsker du å gi til arbeidet blant shanfolket?

Vi trenger fortsatt faste givere til arbeidet vårt, hvis du skulle føle for å gi en gave enten det er fast eller en engangsgave, kan du bruke kontonr. som du finner ved linken under:

http://www.shanoc.com/hjelpe.html


nyttjun11.pdf

Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif