Minneord – Torleif Sørlie

Det er med stor sorg vi har mottatt informasjonen om at Torleif Sørlie etter lang tids sykdom døde på morgenen 28.04. Torleif ble 61 år gammel.

Oppdatert: (03.6.2017)Torleif ble født 28.11.1955 og vokste opp på Nybergsund i Trysil og bodde nesten på historisk grunn – minnesteinen for kongens flukt under krigen står bare noen få meter fra barndomshjemmet.

Torleif flyttet tidlig til Oslo hvor hans interesse for litteratur førte han inn i arbeidet til Blindeforbundet/KABB og det var naturlig å følge KABB til Askim.  Torleif brant for at også blinde skulle kunne høre/lese kristen litteratur og særlig Bibelen.  Han fant sitt åndelige hjem i Eben-Eser i Askim, hvor han blant annet var aktiv med i bibelgrupper for ungdommer.  De fleste av menighetens ungdommer fra den tid fikk gleden av å være med til Trysil på familien Sørlies hytte på Østby.

På midten av 80-tallet fulgte han sitt misjonskall og reiste med Operasjon Mobilisering på evangeliserings- og litteraturbåtene Logos og Doulos.  Han fikk etter hvert ansvaret for å forberede båtenes ankomst til havner, og traff gjennom denne oppgaven Santa  (eller Susanne Jacoba DeLaQuerra som hun egentlig heter) i Cape Town.  De giftet seg i 1987 og fikk 3 barn.

I perioden 1991 til 1993 var Torleif og Santa utsendt av DFEF som misjonærer i Swaziland før de igjen ble kalt til OM.  Torleif ble personalarbeider for OM’s arbeid i Afrika sør for Sahara med ansvar for 400 misjonærer.

I 2005 ble Torleif kalt til stilling som personalleder for OM’s internasjonale kontor i Carlisle.  OM hadde da over 6.000 misjonærer i 110 land og Torleif’s arbeid var å tilrettelegge for god oppfølging av disse gjennom regionale kontorer.

I 2013 fikk OM ny leder og hovedkontoret ble flyttet til Singapore.  Torleif tok da over som personalleder for OM Europa og ca. 900 misjonærer.  De skulle ha base i Montenegro og være med å bygge opp en ny menighet der.  Det gikk ikke helt som planlagt.  Torleif fikk kreft i 2014, men på tross av denne sykdommen jobbet helt inntil det siste.

I Januar var planen å besøke Misjonskirken i Askim hvor hans 25 år i misjonens tjeneste skulle markeres. Det ble ikke slik. Det ble for krevende for Torleif.  Familien melder at han flyttet hjem til Herren på samme måte som han levde sitt liv – stille og rolig.

Torleif etterlater seg Santa og deres 3 barn, Clarissa (28), Mikael (26) og Nicole (24).

Som menighet og enkeltpersoner vil vi huske Torleif som en mann som var trygg i sin tro på Jesus og som ønsket å tjene Herren med hele sitt liv.  I en kommentar på Facebook etter Torleif’s borgang sto det «Torleif var begeistret og glad i Jesus – og viste det» og «Torleif demonstrerte tjenende lederskap på en fantastisk måte»

Vi lyser fred over Torleifs gode minne.

Fra Askim Frie Misjonsmenighet v/Kjell TangenPrint artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif