Misjonær Torleif Sørlies bortgang:

Fargerik feiring av livet

Misjonær Torleif Sørlie har lagt ned vandringsstaven. Han ønsket ikke at folk skulle kle seg i svart, men holde en fargerik feiring av livet etter hans bortgang.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (03.5.2017)


Torleif Sørlie døde den 28. april etter noen tids sykdom.

Torleif Sørlie ble født 28. november 1955 i Trysil. Han trådte sine barnesko i pinsemenigheten der. Siden var det i misjonsorganisasjonen Operasjon Mobilisering, OM, han tjenestegjorde i mange år.

Første gang han reiste ut var i 1976 med skipet Logos på en interessant reise rundt hele Afrika. Der ble misjonsgløden tent. Siden var han med i flere perioder på OMs skip med ulike oppgaver.

I 1986 kom skipet Doulos til Sør-Afrika. Torleif var leder for dette prosjektet. En Sør-Afrikansk kvinne ved navn Santa arbeidet i OM lokalt og ble bedt om å dra til Cape Town for å hjelpe til med forberedelsene for skipets ankomst. Slik møttes Santa og Torleif. Etter hvert bestemte seg for å tjene Herren sammen for resten av livet.

De kom til Norge i 1987 og bosatte seg i Askim. Kallet til misjonstjeneste lå fortsatt i dem og i 1991 ble Santa og Torleif Sørlie utsendt som DFEFs misjonærer til Swaziland med Eben-Eser, Askim, som utsendermenighet. De arbeidet ved barnehjemmet i Ekuthuleni.

I 1993 gikk tjenesten over i OMs lokalavdeling i Sør-Afrika. Sammen har de tjent i ulike oppgaver ved OMs regionale kontor for det sørlige Afrika, ved OMs Internasjonale kontor i England og sist ved OMs regionkontor for Europa.

De siste årene har Santa og Torleif vært engasjert i menighetsplanting i Montenegro. Planen var å flytte dit, men på grunn av Torleifs sykdom ble de i England.

Santa og Torleif Sørlie har tre barn, Clarissa (27 år) er utdannet ergoterapeut, bor og arbeider i London. Mikael (25 år) er IT-tekniker og jobber for helsevesenet i Cumbria. Nicole (23 år) arbeider for tiden ved flyktningmottak i Moi i Rogaland.

I fjor høst var det 25 år siden Santa og Torleif startet tjeneste som DFEFs misjonærer. De har i alle år tjent misjonen på en samvittighetsfull og god måte.

Torleif Sørlie var et oppkomme av gode historier fra sin virksomhet i OM. Disse formidlet han samvittighetsfullt og punktlig i blant annet Det gode budskap i en årrekke under tittelen: «Torleifs hjørne». Selv etter alvorlig kreftsykdom med belastende behandlinger, kom historiene jevnt og trutt til fastsatt dato. Først til mai-nummeret, forrige måned, meddelte han at han ønsket en pause, men ville komme igjen siden. Slik gikk det ikke.

 

På Torleifs Facebook-side har Santa skrevet følgende, oversatt av undertegnede:

Kjære venner og familie. Vi holder gudstjeneste i St. James kirke i Carlisle tirsdag 9. mai klokken 11 for å feire Torleif Sørlies liv. Vi vil be de som blir med å kle seg i fargerike klær, det var det Torleif ønsket. 

Et aktivt og innholdsrikt liv er over. Vi kondolerer og ber om Guds velsignelse over Santa, Clarissa, Mikael og Nicole. La oss følge Torleifs ønske om å feire livet!

Oddwin Solvoll

Redaktør

Det gode budskapPrint artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif