På dåpsmøte i Betel, Ski

Det var stort for vennene i Betel, Ski, da det for første gang på 18 år var dåp. Argentinske Carlos Benitez med katolsk bakgrunn, gikk lydighetens vei.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (11.3.2016)– Jeg har aldri vært så nervøs, heller aldri så glad som nå. Dette var stort, beskriver Carlos Benitez. Han kommer opprinnelig fra Buenos Aires i Argentina, født og oppvokst i en katolsk familie. Han var katolikken som så nødvendigheten av frelse og dåp.

– Jeg ble både døpt og konfirmert i den katolske kirke og hadde ingen tanker om å endre på min tilhørighet. For 35 år siden kom jeg til Norge som flyktning, forteller Carlos.

Det er bare to år siden han traff sin forlovede fra Argentinas naboland, Uruguay, Susana Mocchi. De møttes da Carlos var på besøk i sitt hjemland.

– Susana er evangelist og forkynte for meg. Sakte har det modnet frem at jeg trengte å omvende meg og bli en evangelisk kristen, sier Carlos.

– Da jeg ble kjent med Carlos så jeg at Gud virket i ham, forteller Susana med Carlos som tolk. – Nå har jeg kjent Carlos i to år. Dette har vært den største begivenheten med ham så langt, sier Mocchi frydefullt. Hun har bare vært i Norge i halvannen måned. Nå skal de to snart gifte seg.

I papirutgaven av Det gode budskap er det en fyldig reportasje fra Betel, Ski, fra dåpsmøtet, Fredagsklubben og hvordan innvandrere har påvirket menigheten i positiv retning.
Abonner gjerne på Det gode budskap. Nettutgaven er gratis ut 2016. Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif