Livsvernprisen 2016 til Aleksander Helmersberg

Aleksander Helmersberg mottar Menneskeverds Livsvernpris for 2016. Helmersberg utvikler en app som skal gjøre det enklere for barn med forsinket språkutvikling å kommunisere.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (09.2.2016)


Menneskeverds Livsvernpris går i 2016 til Aleksander Helmersberg.

I dag, tirsdag 9. februar, mottar Aleksander Helmersberg Menneskeverds Livsvernpris 2016 på Hotel Bristol i Oslo. Tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang, skal dele ut den gjeve prisen, og bandet Dissis It fra Dissimilis kompetansesenter skal spille.

Menneskeverd er en av organisasjonene DFEF er samarbeidspartnere med.

De som ønsker å gi prisvinneren en hilsen, er blant andre Knut Arild Hareide, leder i KrF, Monica Mæland, næringsminister, og Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap i Oslo.

Aleksander Helmersberg viste både sitt store pappahjerte og sitt mot da han i desember 2014 gikk hardt ut mot Radioresepsjonen på NRK P3, som harselerte med mennesker med Downs syndrom. Allerede før medieoppstyret hadde han sagt opp jobben og tømt sparekontoen for å satse på en språk-app som skal gjøre det enklere å kommunisere for barn med forsinket språkutvikling. Appen er oppkalt etter datteren Milla (4) som har Downs syndrom.

I prisbegrunnelsen står det blant annet at “Årets prisvinner har vist at han evner å tenke innovativt, og han gjør en viktig og prisverdig innsats for å realisere drømmen om en enklere hverdag for barn med språkutfordringer og deres omgangskrets.”

Tidligere prisvinnere

Menneskeverd deler ut Livsvernprisen hvert år. Siden 1997 har prisen blitt gitt til personer eller organisasjoner som har bidratt positivt til å verne om menneskeverdet. Tidligere prisvinnere er blant andre Anette Skeie Jacobsen og Elin Anita Verdal, Signe og Geir Lippestad, Thorvald Steen, Marte Wexelsen Goksøyr, Beitostølen helsesportsenter, Bettina og Stein Husebø, Marianne Mjaaland, Margreth Olin, Torleiv Ole Rognum og Ola Didrik Saugstad, og Cecilie Willoch.

Vi har tilrettelagt for presse i salen under selve prisutdelingen, og det vil være mulig å intervjue prisvinner i etterkant av arrangementet.

Menneskeverd arbeider aktivt for å styrke vernet om menneskelivet fra befruktning til naturlig død, og for spesielt sårbare grupper. Vår visjon er et samfunn som prioriterer livsrettlikeverd og livshjelp høyest.

Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif