Dåp i isvann

Chris-Mikael Rom Hansen (20) fra Askim har aldri klart å finne et godt tidspunkt for å gå i dåpens grav. Da valgte han like gjerne en dato som ikke blir glemt med det første, 1. januar 2016.

Oppdatert: (20.1.2016)


Chris-Mikael Rom Hansen (t.v.) valgte å bli døpt blant isflak av Andreas Tangen.

Tekst og foto: Stig-André Lippert

 – Hvorfor er det viktig for deg å bli døpt, Chris-Mikael?

– Jeg følte at det var noe som manglet i mitt trosliv. Jeg synes jeg begynte å bli litt gammel, og ville gjøre det før jeg ble eldre, for da blir det aldri noe av. Jeg har ikke noen bedre begrunnelse enn at det er noe jeg ville gjøre. I tillegg har dåpen vært en sentral del gjennom hele kirkens historie, sier Chris-Mikael. – Det er i hvert fall ikke nødvendig at folk skal bli døpt i isvann, slik jeg gjorde i dag, smiler han.

Gradestokken viser rundt null grader, og det er is på vannet. På land står publikum med vinterjakker og hutrer. Chris-Mikael har hatt denne dagen i tankene siden forrige nyttårsbad.

– Det var egentlig en idé jeg fikk på nyttårsaften for ett år siden. Ideen var å bli døpt på nyttårsbadet i år. Jeg har gått lenge og tenkt på det å døpe meg, men jeg har aldri funnet et tidspunkt. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det var melodi i mine ører å bli døpt før årets isbad, forteller 20-åringen fra Askim.

 En større reportasje om denne dåpen samt undervisning om hva Bibelen sier om å døpe seg, kan du lese i februarutgaven av magasinet Det gode budskap. Det utkommer både på papir og på nett.

Det gode budskap vil gjerne knytte til seg nye lesere og tilbyr derfor nettutgaven gratis til nye lesere. Gratisperioden gjelder ut 2016.

Eksisterende abonnenter kan også få nettutgaven gratis i tillegg til papirbladet. Da har du Det gode budskap med deg på pc, nettbrett eller mobil uansett hvor du ferdes. Og synes du det er liten skrift i papirutgaven, kan du på nett forstørre bokstavene nesten så mye du vil.

Bli nettabonnent i dag!

Klikk deg inn på: www.dfef.no/det-gode-budskap/digitalt-abonnement

Fyll inn navn, e-post og mobiltelefonnummer.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif