Oven og Solstrand kan ta imot asylsøkere

Oven leir- og konferansesenter i Østfold har kapasitet til å ta imot 174 asylsøkere. Solstrand Camping i Vest-Agder klarer 150. Det kan bli storinnrykk på DFEFs leirsteder i løpet av kort tid.

Oppdatert: (12.11.2015)


Med leide campingvogner kan Oven leir- og konferansesenter snarlig ta imot 174 flyktninger.

Tekst: Stig-André Lippert

– I forbindelse med etableringen av mottaket på SmartClub i Råde hadde vi også besøk av en representant fra UDI her på stedet. Han ble veldig begeistret over det vi kunne tilby, sier daglig leder på Oven leir- og konferansesenter, Dag Martinsen, til Moss Avis.

Er i dialog

Det gode budskap har vært i kontakt med både Dag Martinsen og daglig leder på Solstrand Camping, Stian Lauvås. Begge ønsker å vente med uttalelser til alt det formelle er på plass. Lokalavisene Moss Avis og Lindesnes Avis har derimot fått de daglige lederne i tale.

Dag Martinsen bekrefter til Moss Avis at de har vært i kontakt med UDI for å ta imot flyktninger og asylsøkere. UDI mener sengekapasiteten Oven har på selve senteret er for snau. Derfor har Martinsen tatt grep for å utvide kapasiteten slik at 174 personer kan overnatte på leirstedet.

 – Vi har plass til 74 personer på internatet. I tillegg har vi inngått av avtale, slik at vi kan få på plass tjue topp moderne, vinterisolerte campingvogner på kort tid, forteller Martinsen til Moss Avis.

Solstrand Camping ser også ut til å være nære en avtale om akutt innkvartering for 150 asylsøkere. Det betyr at asylsøkerne skal være på stedet i inntil fire dager for så å sendes videre.

– Det er ennå ikke underskrevet noen kontrakt, og slik sett er ingenting klart. Men vi forventer å signere kontrakt og komme til enighet med UDI snarlig, sier daglig leder på Solstrand Camping, Stian Lauvås, til Lindesnes Avis.

Det gode budskap kommer tilbake med mer fra både Oven leir- og konferansesenter og Solstrand Camping. Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif