Julecountry på Eiken

Den Frie Evangeliske Forsamling, Betesda, Eiken, arrangerer julecountry for 22. året på rad. Hele bygda og bygdene rundt, ser frem til folkefesten som tradisjonen tro trekker over 700 mennesker.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (16.10.2015)


Jason Crabb og hans band, med den blinde pianotrollmannen, Gordon Mote, leverte en kjempekonsert for full flerbrukshall i Eiken under 20 årsjubileet for to år siden. Foto: Privat.

Hele Eiken ser frem til å fylle DFEFs lokaler til julecountry. Arnfinn Hobbesland sitter i lederskapet i menigheten, og har vært med på dette en rekke ganger tidligere.

– Hva skjer i Eiken, Arnfinn?

– Menigheten Betesda har årlig et lavterskeltilbud for folk vi bygda, som vi kaller Julecountry. Vi gjør det som et pr-stunt. Vi prøver ikke å lage det urbant, men som en folkefest for bygda. Folk kommer uansett om de går på kristne møter til vanlig eller ei. Vi ønsker likevel å være klare i budskapet vi formidler. Ingen skal bli presset opp i et hjørne, forteller Arnfinn Hobbesland.

 

Tradisjon i bygda

– Dette er år nummer 22 vi arrangerer julecountry. Vi hadde et fantastisk jubileum og to år siden, nå gjentar vi noe av det. Vi får besøk fra Jason Crabb fra USA. Når vi henter så store artister, samarbeider vi med Betania, Kristiansand, og Egersund Arena. Crabb kommer til julecountryen vår, men har konserter de andre stede også. Vi har mange sponsorer med oss, så den økonomiske siden av dette går bra, fortsetter Hobbesland.

 – Kommer det flere gjester?

– Ja, på lørdag kommer Mads Pedersen. Han var der i fjor også. Jason Crabb er en artist det ikke er nok å høre på plate, han må du høre live. Sist han var hos oss ble det stor suksess. Vi venter over 700 gjester til dette arrangementet. Da er hallen vi bruker full. Vi får plass til alle, så ingen må la være å komme, oppfordrer Arnfinn Hobbesland som presiserer at selv om musikkstilen i hovedsak blir country, har Crabb et stort spenn og kommer i tillegg med eget band.

 

 Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif