5.-10. juli i Karmøyhallen i Kopervik

Landsmøte og sommerstevne 2011

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til årets landsmøte og sommerstevne. I år vil arrangementet foregå i Karmøyhallen i Kopervik. Dette er den største idrettshallen på Karmøy og har god plass. Barnemøtene blir arrangert på Utgarden Folkehøyskole, som ligger bare et steinkast fra hallen.

Ved Bjørn S. Olsen
Oppdatert: (13.5.2011)

Sommerstevnet skulle være i gode hender på Karmøy. De fire menighetene har gode tradisjoner ved å arrangere storstevnet og er allerede godt i gang med forberedelsene.

Yngve Eriksen, eldste på Saron gjennom 20 år, er leder for hovedkomiteen. Med seg har han Gunnar Bauge og Trond Langåker (Betania Kopervik), Heidi Wareberg og Arne Håkon Hansen (Ebeneser Skudeneshavn), Mangor Mannes (Saron Åkrehamn) og Kenneth Dahl og Cecilie Friestad Pedersen (Klippen Vedavågen). Dugnadsånden er fortsatt stor i menighetene og mange frivillige har allerede meldt seg.

Karmøybuen kjører et tradisjonelt stevne, men ønsker å bygge videre på et vellykket trekk fra stevnet i Drammen.

- Som i Drammen, ønsker vi på lørdagen å gå i samlet flokk til torget i Kopervik for et større torgmøte. Dette ønsker vi, som det ble i Drammen, skal bli en mektig markering i byen og på øya, sier Yngve Eriksen.

De har valgt et enkelt motto for stevnet – ”Hvem er Jesus?”.

- Jeg fortalte om stevnet til noen arbeidskollegaer, og lattermildt utfordret sikkerhetssjefen på Hydro meg: ”Du som har vært kristen i så mange år bør jo vite hvem Jesus er?” Jeg tror teamet kan berøre alle! Her en dag leste jeg om en undersøkelse som viste at kristne ungdommer i Norge har økt fra ni til 20 prosent. Klart mange er kristne, tror på Jesus og Bibelen, men du finner dem ikke i menighetssammenheng. På samme tid som vi ønsker å utfordre kristne til å bli mer kjent med Jesus, ønsker vi også å berøre folk som ikke er kristne, sier Eriksen.

Han peker videre på hvor mange som er uvitende om kristen tro og Jesus i Norge.

- Majoriteten av det norske folk aner ikke hvem Jesus er. De spør gjerne barn i barnhager hvorfor vi feirer jul. Da kommer julenissen? De aner rett og slett ikke hvorfor vi feirer jul, påske og pinse. Derfor hadde det vært flott hvis vi kunne klart å ”lokke” møtefremmende til Karmøyhallen under stevnet.

Mottoet: ”Hvem er Jesus” gir utgangspunkt for mange vinklinger, noe vennene valgt å gjøre gjennom bibeltimene.

- Det er allerede klart at Gordon Tobiassen vil tale over: ”Hvem er Jesus – i jødisk perspektiv.” Birger Wroldsen vil tale om: ”Hvem er Jesus – Frelseren?” Reidar Gamst vil tale over: ”Hvem er Jesus – disippelgjøreren?” og Finn Arne Lauvås vil tale om: ”Hvem er Jesus – i det gamle testamente”.

I kveldsmøtene vil også flere talere delta, blant annet vil Egil Svartdal tale på fredagen. Evangelist Haakon Lennart Martinsen vil tale i kveldsmøtet på torsdagen.

Eriksen og resten av hovedkomiteen har forventninger om et personlig stevne.

- Vi har hatt noen samtaler i komiteen i forhold til forventninger. Håpet er at mange tilreisende vil komme. Karmøybuen er jo selv flink til å reise både til Sørlandet og Østlandet, og dette året forventer vi at flere østlendinger vil komme vestover. Vår bønn er at Karmøy skal bli berørt av Guds ånd, nåde og at forkynnelsen skal skape noe i oss. Det er jo en drøm at mennesker skal møte Gud så kraftig at det får ringvirkninger i menigheten de vender tilbake til.

Karmøy blir jo kalt ”den hellige øya” – med de forventningene det skaper.

- Det er faktisk 50 bedehus og kirker på øya, og det er mange positive ting som skjer blant kristenlivet på Karmøy. Faren er nok at vi blir for innadvendte – og ikke er ute blant alle de som ikke er kristne. Dessverre er nok ikke øya så ”hellig” som den var tidligere, noe som bør være vår utfordring til å komme oss ut i lokalmiljøet som brennende og aktive kristne.
Les mer på http://www.sommerstevnet.no/viewContent.php?art=1Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif