Mads Pedersen:

Synger både gammelt og nytt

Lovsang er noe som kommer fra hjertet. Jeg synger både gammelt og nytt. Det viktige for meg er at sangene har substans og innhold, sier DFEF-lovsangeren, Mads Pedersen.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (23.10.2014)


Mads Pedersen fra Karmøy, er en av DFEFs mest kjente lovsangsledere. – Jeg bruker nok minst like mye tid på musikken som på jobben, sier Mads. Foto: Oddwin Solvoll

Tekst: Kjell Ohldieck 

Mads Pedersen fra Karmøy, er en av DFEFs mest kjente lovsangsledere. Mads har flere ganger hatt ansvar for sang og musikk både på sommerstevner og konferanser. Også årets Forkynner og lederkonferanse hadde Mads som musikalsk leder, noe han som vanlig utførte på en glimrende måte.

Mads er gift med Cecilie og pappa til Amalie på seks måneder. Det siste er en ny og spennende erfaring for en 36 år gammel mann. I sitt yrkesaktive liv jobber Mads i Karmøy kommune som psykiatrisk sykepleier med samtaleterapi som hovedoppgave.
– Men jeg bruker nok minst like mye tid på musikken som på jobben, sier Mads.

– Du er oppvokst med sang og musikk?

– Ja, både hjemme og i menigheten. Jeg begynte med trommer hjemme. Min far har alltid vært engasjert i sang og musikk. Han har et stort engasjement for musikken på Klippen. Da jeg ble stor nok, begynte jeg på den kommunale musikkskolen, med fiolin og piano. Etter hvert har det bare utviklet seg. Det har blitt forholdsvis lite fiolin, men ellers mye musikk innom mange sjangere.

 – Du har et bredt musikalsk engasjement, hvordan klarer du det?

– Jeg har i mange år ledet Stavanger gospelkor, jeg har min egen solokarriere, og jeg har spilt i mange sammenhenger og med mange forskjellige musikere. Det har vært utrolig utviklende å jobbe på så mange fronter og med så mange flotte mennesker. Etter hvert har det blitt tre soloplater. Jeg har også medvirket på mange andre plater både som sanger, musiker og produsent.

– Hva tenker du om sang- og musikklivet i våre menigheter?

– Det er mange bra ressurser i menighetene. Det er faktisk ganske mange i musikk-Norge som har sin bakgrunn fra en menighet. Menighetene har vært med å utvikle mange musikere som i dag er aktive på høyt nivå. Det er utrolig viktig at folk med interesse for musikk får slippe til tidlig. Menighetene må bli mye flinkere til å slippe unge og nye folk til.

– Du har vært lovsangsleder i mange møter og i mange sammenhenger. Hva er din erfaring med den konflikten vi ofte hører om mellom lovsang og tradisjonell sang i våre menigheter?

– Det engasjerer meg lite, og jeg har egentlig ikke merket så mye til den konflikten heller. Selvsagt har jeg vært i en del diskusjoner om tema, men for meg er ikke lovsang en sjanger. For meg er lovsang noe som kommer fra hjertet. Jeg synger både gammelt og nytt, og har aldri hatt problemer med det. Det viktige for meg er at sangene har substans og innhold. Da er mange av de gamle sangene vel så gode som mye av det nye. For meg er det viktig at lovsangen inkluderer alle og er tilgjengelig for alle. Derfor er det viktig for en lovsangsleder å kjenne sitt publikum, avslutter Mads Pedersen.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif