Gratis lørdagsgrøt i Horten

Hva er mer naturlig på en lørdag enn grøt. Er du i Horten en lørdag mellom klokken 12 og 15, kan du få lørdagsgrøten servert gratis. Ta en tur innom Betel.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (14.10.2014)


En stor gryte med deilig lørdagsgrøt er klar til servering, konstaterer Kjellrun Aasheim.

På Betels kjøkken er det travel aktivitet. Store gryter putrer på ovnen. På benken står en takke hvor Inger Hardmann produserer syv sveler i slengen. Det går unna på godsakene en lørdag på Betel.

Åpent hus

– Vi har vært opp til 40 besøkende. Men vanligvis kommer rundt 30 innom og får seg grøt, kaffe og svele med syltetøy og rømme, forteller Kjellrun Aasheim. I ett år har menigheten hatt åpent hus for hortenserne.

Bakgrunnen for dette spesielle tiltaket var at Kjellrun ba Gud vise henne hva menigheten kunne gjøre for å nå ut.

– En morgen våknet jeg med to ord: Grøt og gratis, forteller Kjellrun. Dette presenterte hun i menigheten og det slo an.

– Da vi startet opp for et år siden bekjentgjorde vi dette i en notis i Hortens lokalavis, Gjengangeren. Det var alt som var nødvendig. Siden har det bare spredt seg blant folk, forteller Kjellrun. Menighetens folk kommer naturligvis innom, også folk som tilhører andre menigheter i Horten. Men ganske mange uten kristen tilhørighet stikker også innom Betel i løpet av handlerunden lørdag formiddag. Det er enkelt, siden lokalet ligger i Horten sentrum.

Den gode samtalen

De er en gjeng som arbeider med dette tiltaket. Da Det gode budskap var på besøk var det Kjellrun Aasheim og Inger Hardmann som stod for maten. Flere andre var med og sørget for at besøkende fikk det de skulle, og kanskje en god samtale på kjøpet.

– Mange sier at de ønsker å betale for serveringen. Vi holder på at det skal være gratis. For de som insisterer, henviser vi til en misjonskasse bak i lokalet. Pengene som kommer inn der, går til misjonsarbeidet vi støtter i Spania, forklarer Kjellrun.

Nyttig i Horten og Spania

– De få kronene menigheten betaler for grøt og kaffe, blir mangedoblet i form av misjonspenger til Spania, sier Harald Aasheim, en av lederne i Betel, og kasserer. – Dermed er tiltaket ikke bare til nytte for folk i Horten, men også i Spania, smiler han.

I løpet av timene med grøtservering er det ikke noe spesielt åndelig innslag.

– Det hender vi spiller litt musikk, men vi legger mest vekt på den personlige samtalen. Omtrent hver lørdag får vi rapporter om gode samtaler rundt grøttallerkenene, sier Kjellrun.

Det gode budskap fikk også servert grøt. Vi kan bekrefte at den smakte fortreffelig og kan anbefale et grøt-besøk i Betel, lørdag formiddag.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif