Sammen for Norge-teamet i Ørsta

I vår ble Nytt Livs Senter i Ørsta innlemmet i DFEF. Nå hjelper Sammen for Norge-teamet menigheten i gang med ungdomsarbeid.

Ved Bjørn S. Olsen
Oppdatert: (28.9.2013)Det var etter en dagstur til Ørsta Bjørn S. Olsen, Hans Martin Skagestad og undertegnede bestemte seg for å starte opp med ungdomsarbeid i Ørsta. Kommunen med ca 10 000 innbyggere hadde ingen frikirkelige ungdomsarbeid. Rundt regnet gir det nesten 1000 ungdommer mellom 13 og 18 år som ikke har en ordentlig mulighet til å bli kjent med Jesus. Vi måtte gjøre noe.

2. september 2013 reiste teamet til Ørsta for å starte opp One80 Ørsta. Den første uka gikk med på å bli kjent med ungdommene i menigheten og å reklamere for oppstarten med skolebesøk og plakater.

Oppstarten av ungdomsarbeidet ble feiret med konserter fredag og lørdag kveld, med fjorårets ettåringer Andrea Wannebo Gjerset og Filip Jensen, samt rap’erne Sowdiak og Obi One fra G’Bless. Hans Martin Skagestad holdt appell, og de fleste av de fremmøtte viste at de ønsket å følge Jesus. Noen av dem var frelst fra før, andre tok i mot Jesus for første gang.

Den følgende uken fulgte mer fotball, skolebesøk, cellegrupper, musikkøvelse, konfirmantarbeid og ungdoms- og søndagsmøter. SBI Kraftskolen var også i området, drev gateevangelisering i Ørsta og gjestet menigheten ved et par anledninger.

Et spennende arbeid

Nytt Livs Senter er en liten, men spennende menighet. Ungdomsflokken består av en kjerne på ca. 15 ungdommer, stort sett av ungdommer fra Nepal og Eritrea. Dette er folkegrupper vi aldri har jobbet med før, noe som gjør arbeidet spennende og læringsrikt. På en vanlig kveld kan du fort oppleve nepalsk dans eller å få et crash-kurs i eritreisk. Vi opplever å ha fått svært god kontakt med ungdommene, de er også utrolig flinke til å ta med seg sine venner til menigheten.

Mye ligger til rette for en svært spennende fortsettelse i Ørsta. Ungdommen og de voksne i menigheten har tatt i mot oss med åpne armer. Vi jobber med å få til en leir for ungdommene neste teamtur. Dette vil i første rekke bli for dem som kjenner oss allerede. Samtidig fokuserer vi også på å stadig nå nye ungdommer. Vi har verdens viktigste budskap å forkynne. Evangeliet om Jesus må ut til alle mennesker! Vær med og støtt arbeidet i bønn! Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif