Ferske konferanseinntrykk:

La Gud få sin vei

– Vi er ikke fokusert på å ha vår egen agenda. Vi vil at Gud skal få sin vei med konferansen. Det er vårt største mål når vi kommer sammen og forbereder samlingen for forkynnere og ledere i De frie evangeliske forsamlinger, sier Morten Østevik, leder av Forkynner- og ledergruppa (FLG), som sammen med Vidar Aronsen og Ole Kristian Iglebæk, også fra FLG, ga oss ferske konferanseinntrykk. De frie venners Forkynner- og lederkonferanse (FLK) ble arrangert på Oven Leirsted i Østfold sist helg.


Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (20.2.2013)


Dette er Forkynner- og ledergruppa som arrangerer konferansen for forkynnere og ledere i DFEF.

– Jeg synes det har vært kjempeflotte dager. Konferansens forkynnere har talt i tråd med det vi ønsket at konferansen skulle formidle. FLK skal være et nedslagsfelt for Guds nærvær så vi får kjenne at Herren vil noe med oss. Gud vil dra oss inn i sitt nærvær, uttaler Morten.

Men Morten Østevik er ikke udelt positiv til alt på konferansen. Han sier det er trist at en slik flott konferanse har så svak oppslutning.

– Jeg tror det er den dårligste oppslutningen om en Forkynner- og lederkonferanse de årene jeg har vært med, uttrykker Morten Østevik.

– På de fire årene jeg har deltatt i FLK er dette absolutt konferansen med svakest oppslutning, forteller Ole Kristian Iglebæk. Han minner om at det var 190 påmeldte på Karmøy i fjor. I tillegg kom mange med lokal tilslutning på kveldsmøtene uten påmelding.

– På konferansen i år er rundt 70 påmeldte, informerer Morten. Han har holdt rede på tallene og ser at det ikke er så mange tilreisende til kveldsmøtene.


– Som talere til konferansen har dere valgt to fargede og en hvit, men utelukkende utlendinger. Mangler vi ressurser i egen bevegelse?

– Det er vel et uttrykk for at vi savner en del tjenestegaver i Norge, forklarer Morten.

– Et av de tema vi ønsket å belyse i konferansen er nyplanting av menigheter, sier Vidar. Jeg hadde for et par uker siden en samtale med en av våre eldre forkynnere som undret på hvorfor vi ikke kunne bruke egne krefter. Jeg ba han foreslå noen fra egne rekker som har erfaring fra menighetsplanting. Vi var enige i at vi ikke hadde det. Men vi ønsker dem, derfor inviterte vi Per Gisselsson som har plantet menigheter både i Sverige og i andre land.

– I sin undervisning har Dennis Greenidge løftet fram det profetiske i menigheten, sier Morten. Vi har kanskje vært for opptatt av å fremheve evangelisten, men vi må også få med profetens funksjon og den apostoliske byggende delen. Derfor vil vi at noen kan bevisstgjøre oss om det.

– Det var interessant det han sa i går om at det ikke bare er snakk om en profet, men at hele menigheten kan være profeter. Det er et viktig poeng at vi ikke bare ser etter hvem er profet her, men alle kan være i det suget, minner Vidar om.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif