Synzygus

CIBI, Brasil sender misjonærer til Europa

Milton og Zoraide Campos har virket som misjonærer i Portugal og Spania i mer enn 20 år.


Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (28.1.2013)


Trofaste tjenere: Milton og Zoraide Campos har 20 år bak seg som misjonærer i Spania og Portugal.

Tekst og foto: Rose Høiland

I 1992 kom Milton og Zoraide til Portugal hvor de ble innsatt i tjeneste for CIBI. Der ble de boende frem til 2001. De plantet to menigheter i byene Lousada og Maia. Så flyttet de til Coruña i Galicia, Spania. Der var de med å bygge opp en menighet. I 2004 flyttet de til Madrid hvor de startet menigheten som de driver i dag.

Sammen har de sønnene Rafael 19 og Danilo 16. Hele familien er sterkt engasjert i menigheten.

Lydig mot Gud

Milton forteller:

– Jeg ble frelst i 1978. Kallet til å forkynne Guds ord kom kort tid etter. Da begynte jeg å forberede meg og studerte teologi i fem år. Jeg jobbet i menigheten inntil jeg kjente kallet til Europa.

Engasjementet til Zoraide begynte tidlig. Som 19-åring, på bibelskole, ledet Gud henne til misjon. Hun reiste to år til Spania. På den tiden var det svært få innvandrere i landet. ­

– Når vi var ute og evangeliserte, satte de meg til å preke fordi jeg snakket så dårlig spansk at alle ville høre på meg. Det var to spesielle år, forteller hun.

Hun reiste tilbake til Brasil hvor hun møtte Milton igjen. De hadde vært sammen tidligere. I Spania hadde hun bedt spesielt om å få en brasiliansk mann.

– Det er godt å være lydig mot Gud og følge hans kall, slår hun fast.

To år med halv inntekt

Gjennom alle disse årene har de fått kjenne Guds trofasthet og omsorg. Han har sørget for alle behov frem til i dag. Bare noen måneder tidligere fikk de endelig  leie en leilighet mer sentralt. Det var et stort bønnesvar etter å ha pendlet fra en mindre by tre mil utenfor Madrid.

Situasjonen de to siste årene har vært spesielt utfordrende. CIBI, Brasil, har støttet dem med halvparten av det familien har trengt til sitt livsopphold. Resten har de selv sørget for ved å arbeide deltid. Etter finanskrisen mistet Milton jobben sammen med mange andre. Eldste sønn Rafael, Zoraide og Milton har alle prøvd å finne jobb uten å lykkes.

Menighetsvekst er tidkrevende

På samme tid har menigheten vokst. Behovene for oppfølging er stor.

– Nå er det viktig at jeg får meg en jobb, fortsetter han. – Det vil gå utover menigheten. Skal dette som nå skjer få vokse, trenger jeg å vie tiden min der. Behovene i Spania øker. Folk søker Gud mer enn før. Vi trenger frie hender slik at vi kan møte folks åndelige behov.

Siden de startet opp i Madrid har de døpt mer enn 30 mennesker. De syv første årene ble rundt 20 døpt. Bare dette siste året har de døpt ti.

– Det er en sakte vekst, forteller Milton, – men sikker vekst, grunnet måten vi driver disippelgjøring på. Det er en viktig oppgave som krever mye.

Hver uke reiser ekteparet på flere hjemmebesøk hvor de har grunnleggende bibelundervisning. De har utviklet materiale som legger opp til rundt 40 ukers hjemmebesøk om man tar alle leksjonene. Milton forteller at resultatet av en slik tett oppfølging ikke uteblir.

– Den troendes fundament blir sterkere og de som går gjennom undervisningen blir trofaste i menigheten.

Etter over 20 år i tjeneste har ekteparet ingen planer om å legge opp. De ser fremover og er klare for de oppgavene Gud måtte føre dem inn i. Ta vel imot dem når de kommer til Norge for å besøke menighetene.

Bilde
Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif