9.-14. juli 2013

Velkommen til Sommerstevne 2013

Drammenshallen blir også i år åsted for DFEFs Sommerstevne, slik det var for tre år siden.

Ved Bjørn S. Olsen
Oppdatert: (15.1.2013)Drammenshallen blir også i år åsted for DFEFs Sommerstevne, slik det også var for tre år siden. Drammenshallen ligger i Knoffsgate 18, bare et steinkast fra arrangørmenigheten ”Knoffen” sitt lokale i Knoffsgate 6. Stevnet går av stabelen 9.-14. juli 2013.

Drammenshallen er en av Norges største idrettshaller, totalt 7500 m2. Hallen ligger sentralt på Strømsø i Marienlyst idrettspark.

DFEFs landsmøte har blitt avholdt i Drammenshallen tidligere. Både i 1985, 1991 og i 2010 var Frie Venner fra hele landet samlet i den fine hallen. Med store områder rundt, nærhet til overnattingssteder m.m, er Drammenshallen et særdeles godt egnet sted for et slikt arrangement.

KOMPAKT STEVNE

Årets landsmøte/sommerstevne blir kompakt! Med det menes at det er nærhet til alle fasiliteter. Man kan rett og slett parkere bilen ved ankomst og la den stå til man skal hjem på søndag, etter det store familiemøtet!

Fem-minutters gange fra hallen ligger Danvik Folkehøyskole, for øvrig Norges største. Danvik blir vårt overnattings-sted, samt at forhandlingene under landsmøte delen vil foregå her. Alle måltider vil også bli servert i den ny oppussede og trivelige spisesalen på skolen.

Da Sommerstevnet 2010 gikk av stabelen, var mye av området rundt hallen anleggsplass. Nå er området omgjort til en stor og fin parkeringsplass. Rett over plassen finner vi Marienlyst ungdomsskole, en flott og moderne skole som sto ferdig høsten 2010. Her skal alle barnemøter og arrangement finne sted. Ingen veier behøver å krysses for å få barna til sine arrangement.

Nærmeste nabo til Drammenshallen er også Drammens badet som er et stort innendørs og utendørs badeland.

Ungdommen vil ha sine Sommu-treff i hallen på kvelden og diverse aktiviteter vil finne sted på idrettsanlegget ved hallen samt bystranda, midt i Drammen sentrum.

SPENNEDNNE PROGRAM

DFEF sine menigheter i Mjøndalen og Drammen står som arrangør også i år, godt hjulpet av menighetene i Buskerud og Vestfold. Planleggingen av stevnet har foregått allerede i over ett år og ting begynner å ta form. Mange har allerede lagt ned et stort arbeid i planleggingsfasen. En flott gjeng med medarbeidere i arrangementskomiteen står på for å lage et så flott stevne som mulig for hele bevegelsen vår!

Flere av våre egne forkynnere vil delta, men vi får også et par interessante besøk. Pastor Pelle Hørnmark , leder for Pinsebevegelsen i Sverige vil tale på kveldsmøtene torsdag og fredag, samt at han vil holde et lederseminar fredag ettermiddag. På formiddagene legges det opp til to tema-/Bibeltimer daglig. Fredag får vi besøk av presten Per Arne Dahl som vil holde tematimer over emnet; ”Gi håpet rom”. Motto for stevnet i år er ”Fremtid og håp” og dette vil prege alle møter og bibeltimer.

SOMMUs program og BARNAS program er ikke helt på plass enda, men det legges opp til spennende opplegg for alle aldersgrupper. På SOMMU vil bla. Hans Martin Skagestad og David Flanders tale. BARNAS sommerstevne vil også i år få gleden av å ha Kåre Skuland på plass for barn i junior-alder, Torkjell & Heidi, vil ha samlingene for de litt yngre mens Marie Skaret tar ansvar for de helt yngste.

Det jobbes med flere spennende alternativer på musikkfronten, men dette kommer vi tilbake til etter hvert.

Ja, vi kunne fortsatt… men sier enkelt og greit: VELKOMMEN TIL DRAMMEN!!Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif