Minneord

Aase Jørgensen 1917-2012

Mangeårig India-misjonær Aase Jørgensen er død, nær 95 år gammel. Aase Jørgensen har tilbrakt 58 år av sitt voksne liv i tjeneste for misjonens Herre.

Oppdatert: (15.12.2012)Etter endt utdannelse som Røde Kors-søster, reiste Aase til India i 1948. Hun dro sammen med sin venninne Anne Marie Grøthe, utsendt som misjonærer for De Frie Evangeliske Forsamlinger i Norge.

De kjente kallet til å tjene blant de fattigste av de fattige. De forlot Norge med den tanke at de aldri skulle se Norge igjen. Reisen gikk med båt og det tok mange uker før de ankom Bombay. Deretter var det dagevis med tog gjennom store deler av India. Det tok 7 år før de satte sin fot på norsk jord igjen. Senere har det vært opptil 15 år mellom hvert Norges-besøk.

I India tok Aase fatt på arbeidet i Karwi, en liten by i delstaten Uttar Pradesh. Her har hun siden vært med på å bygge opp et stort arbeid bestående av kirke, sykehus og grunnskole. På det meste bestod skolen av 1300 elever og ca. 600 pasienter ble behandlet på klinikken hver dag. Aase og hennes misjonærkollega så nøden, og ble ett med denne i en slik grad at de tok til seg flere spedbarn som var forlatt av sine kjødelige foreldre, Disse lot de vokse opp i hjemmet som sine egne barn. 

For noen år siden laget NRK et TV-program om ”Tantene i Karwi” – dette førte til at mange fikk øynene opp for deres store misjonsinnsats. Aase hadde i alle år et motto; Seier for Jesus! I alt hun gjorde i sitt liv, var det et ønske om å lede mennesker til Jesus og se Guds rike vokse.

Aase ble i 1994, sammen med Anne Marie, tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv for sitt lange virke for de fattige. I 2006 fant Aase det nødvendig å returnere til Norge, da hennes helsetilstand var slik at hun ikke lenger kunne være aktiv i den tjeneste hun hadde viet hele sitt liv til.

Aase har de siste seks årene bodd i Drammen, de siste tre årene på sykehjem. Aase begynte å miste synet de siste årene i India, men helt til det siste beholdt hun sitt åndelige klarsyn. Aase har lagt ned vandringsstaven og har nå kommet frem til den endelige hvile. Hun har fullendt løpet og bevart troen. Tusener av fattige indere i området rundt Karwi vil huske henne i takknemlighet for hjelp, pleie, kjærlighet og omsorg, både for sjel og kropp. Vi lyser fred over Aase Jørgensen sitt gode minne.

DFEF Misjons- og Hjemmeutvalg                                                     DFEF, Drammen

v/ Misjonssekretær Bjørn Olsen                                                      v/ Pastor Vidar AronsenPrint artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif