Nyhetsbrev fra Langåker i Argentina

Lederkonferanse i Marcos Paz

Jan Andre Langåker forteller om besøket fra misjons- og hjemmeutvalget i Norge, og om lederkonferansen som er avholdt i høst. 

Ved Jan Andre Langåker
Oppdatert: (01.11.2012)

Last ned nyhetsbrevetI begynnelsen av oktober hadde vi besøk av misjons- og hjemmesekretær Bjørn Olsen, Helge Nupen fra misjonsutvalgog redaktør Oddwin Solvoll fra Det Gode Budskap. Vi fikk være med å feire 15-års dagen til menigheten ”Nueva Esperanza” i Rio Ceballos. Det var dekket til stor fest. Her i Argentina er 15-års dagen til jentene en stor dag, og menighetenønsket derfor at det skulle feires skikkelig. Vi hadde et fint festmøte med flotte hilsener fra besøket av Norge. Etterpå fikkvi servert en Argentinsk spesialitet  ”pata flambeada” -flambertokse- og svinelår. Samme kveld tok vi turen til Córdoba og besøkte menigheten der. Det var tett program så allerde tirsdareiste vi opp opp til Tucumán. Her besøkte vi Los Sarmientos og også El Mollar. Torsdagen dro vi videre innover fjellene til Santa Maria for å besøke menigheten vi holder på å etablere der. Samme ettermiddag kjørte vi ned av fjellet og deltok på møte i San José om kvelden. 

Bjørn sang og spilte 

Under en av bibeltimene lærte Bjørn Olsen deltakerene på konferansen en sang. Til den måtte vi også holde hverandre på skuldrene og gå sammen. Et artig innslag som løsnet på stemningen. 

Utfordringen 

Noe av utfordringen med en slik konferanse,er å planlegge hvor mange som kommer. Kvelden før det hele startet hadde jeg enda ikke fått en eneste påmelding  Dette tok damene på kjøkkenet på strak arm. Takk for flott bevertning til ca 70 deltakere. 

Kveldsmøtene 

Vi ønsket også at de lokale menighetene  i Tucumán skulle kunne komme på kveldsmøtene. Derfor var kveldsmøtene åpne for alle, så lokalet var sprengfullt og god stemning. 

Lovsangen 

Det var menigheten på Marcos Paz som hadde fått ansvaret for lovsangen på kveldsmøtene, og de ledet oss flott i lovsang og tilbedelse. Barna fikk også være med å synge noen sanger. 

Pablo Manzewich 

Hovedtaler på konferansen var Pablo Manzewich. Han er opprinnelig russer som har bosatt seg i Argentina. Pablo var en av de første kontaktene Solås hadde da de kom til Tucumán.40 år senere er de fortsatt i kontakt og arbeider for Herrens sak. 

Fotball i siestaen 

Det ble selvfølgelig tid til en fotballkamp. Siestaen er jo et utmerket tidspunkt for å spille litt. Jan Levi, Gwen og jeg hadde med oss litt hjelp fra San Jose´og Los Sarmientos, men vi måtte gi tapt for de lokale guttene på Marcos Paz. 
Argentina for Jesus! 

Berner Solås hadde konferansens første bibeltime. Så fortsatte Bjørn Olsen, Helge Nupen og Jan Bjarne Skrøvje- alle sammen med flotte bibeltimer. Det var et mektig Guds nærvær over hele konferansen . 
Konferansen ble avsluttet med asado 

Da kunne jeg puste lettet ut etter travle dager med både besøk og konferanse. Avslutningen på konferansen var festmiddag, med asado på menyen. Deltakerene gav uttrykk for at det hadde vært en vellykket hel for pastorene og lederne. Takk Gud for en fantastisk helg! 


Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif