Kult på Oven-leir

Juniorleiren på Oven er i gang med 57 deltakere, vesentlig fra østlandet, men også helt fra Trøndelag og Molde. Rundt 25 ledere holder styr på gjengen og Bjørn Olsen er leirprest. Motto for leiren er Jesus Freak.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (29.6.2012)


Thea fra Slevik (nærmest) spiser det hun liker best, brødskive med ost og skinke. Hun synes det er kjempekult på leir og at maten er god.

– Jeg bruker kreativitet i formidlingen av evangeliet, forteller Bjørn Olsen. – Jeg har med meg dukken «Stian» som barna kjenner fra tidligere leirer. Han kommer borti mye rart, for eksempel at han ble skitten og måtte vaskes da vi hadde om å bli renset.

Olsen viser også video han tar opp underveis i leiren hvor Stian snakker med juniorene, eller fra andre hendelser. For juniorene er det svært populært å se seg selv på storskjerm.

– Hovedhensikten med leiren er at de unge skal lære å kjenne Jesus og forstå at de er verdifulle for ham, forteller en av leirsjefene, Elisabeth Håvik Simonsen. Hun påpeker at det er viktig at juniorene har gode opplevelser på leiren, slik at de ønsker å komme tilbake.

– Vi synes det er veldig kult her, sier Philip og Espen som vi treffer nede på badestranda. Ved siden av å bade har de utført en av oppgavene for å bli turbojunior. De skulle bygge et sandslott, men har bygget en fabrikk som produserer sand. Byggverket ble godkjent av Britt Vea.

På leirsamlingene synger juniorene av full hals. Med fengende musikk og den engasjerte leirpresten, Bjørn Olsen, faller ingen i søvn – selv om noen ikke la seg før klokken to på natten og var oppe igjen klokken fem.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif