Helen Azer:

Arabisk vår – forløper for sommer eller krig?

Sammen med Rachel og Gordon Hickson i FLK, fulgte også en egyptisk kvinne, Helen Azer. Hun ga konferansen et noe annerledes innblikk i den arabiske våren.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (19.3.2012)


Egyptiske Helen Azer taler om den arabiske vår.

Vi ser at Midtøsten rystes. Vi vet ikke om det er av det gode eller ikke. Vi kaller det den arabiske våren og tror det kan være et fremstøt for demokratiet. Det er det kanskje ikke. Det har åpnet for frie valg noe som har resultert i en sterk framgang for islam. Det gjelder både i Libya og Egypt.

Se på Iran. Det er en moderne stat med godt utdannede mennesker. Men politikken er annerledes. Vi kan undres hvorfor president Mahmoud Ahmadinejad har så mange sprø påfunn. Men ser vi de i lys av hans tro, forstår vi hvor han vil.

President Ahmadinejad tilhører en retning innen islam som heter shia. Kun 12 til 15 prosent av muslimene er shiamuslimer. Denne retningen er delt og presidenten tilhører retningen ”tolver”. På samme måte som jødene fortsatt venter på Messias og vi kristne venter på Jesu komme, venter muslimene på den tolvte imam, Muhammad al-Mahdi. Under hans styre vil det bli fred og rettferdighet.

Rydder vei?

Jesus kommer også tilbake ifølge denne troen, men da som soldat i al-Mahdis hær.

Før den tolvte imam kan komme må det være en som rydder vei, slik døperen Johannes gjorde for Jesus. Han skal rydde vei ved å utslette Israel og knuse USA, den lille og den store Satan. President Mahmoud Ahmadinejad ser på seg selv som denne veirydderen.

Helen Azer forklarte videre at det som for verdens politikere og FN kan virke som stahet og religiøse seremonier, er alt ledd i en plan om å rydde vei for å fremskynde den tolvte imams komme. På denne bakgrunn kan vi forstå hvorfor presidenten ikke skyr noen midler for å skaffe seg tilstrekkelig våpenmakt for å ”rydde vei”. Og hver gang president Mahmoud Ahmadinejad taler i FN, starter eller slutter han, med en bønn om imamens snare komme.

Fiendens og Guds plan

– Jeg er selv et levende bevis på Guds frelsesplan for denne delen av verden, sa egyptiske Helen Azer. Tidligere følte hun seg beskjemmet over å tilhøre dem som undertrykket Guds folk, til hun så at flere store ledere fikk sin opplæring i Egypt. Abraham, Josef, Moses, alle var innom Egypt og tok med seg kunnskap. Selv jesusbarnet måtte til Egypt for å bli reddet.

– Du må kunne identifisere fiendens plan med en nasjon for å forstå frelsesplanen, sa Azer og oppfordret tilhørerne til å identifisere fiendens plan og forstå Guds frelsesplan for Norge.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif