Bilplyndring i Mexico

Har ikke lenger bil

Så gikk det som det måtte gå. Nyttårsaften 2011 stod vi plutselig uten bil i Mexico. 

Ved Bjørn S. Olsen
Oppdatert: (02.1.2012)Etter 6 år med mye kjøring på humpete veier, flere bytter av støtdempere og dekk, en km stand som begynte å fortelle oss om en uunngåelig fremtid, kom dagen da vi hadde ventet på.

Dagen da bilen ville takke for seg. Vi har lenge sett at dagen ville komme, men det passet ikke helt med hva bank kontoen fortalte oss. Og vi passet og pusset på den slik at den skulle vare litt til. Da den havnet på verksted til jul, tenkte vi at det beste var å fikse den, tross alt.

Rino kom til Culiacan  samme dag som bilen ble hentet på verksted.  Bare for at den på nytt skulle streike. Det ble nytt verkstedbesøk, men ikke før de var på veien igjen, nyttårsfaten, sier bilen rett og slett: Dere får gå inn i det nye året uten meg!

På en øde landevei i et utrygt område måtte bilen etterlates, da det ikke fantes noen mulighet til å få bilen med. Å overnatte sammen med bilen var jo heller uaktuelt så det var jo bare å la det stå til.  Dagen etter da de dro for å hente bilen hadde noen stjålet hjulene, batteriet og knust frontruta.

Slik ble det til at vi nå står uten  bil i arbeidet i Mexico. I skrivende stund har det ordnet seg med noe penger, men vi trenger en bil som kan gjøre nytte for seg i mange år til. Nå haster det. Rino er bare på en snarvisitt og vil kjøpe bil imens han er der nede.

Å bli stående på øde landeveier i det området vi arbeider er ingen spøk. Det er risikabelt. Vi takker Gud for at det tross alt kun er materielle skader å snakke om, og vi er takknemlige for alle gangene Gud har beskytta våre medarbeidere. Nå ønsker vi at teamet vårt skal ha en bil de kan kjenne seg trygge i, enkelt og greit. Derfor be om at dette skal ordne seg på best mulig måte.

Mexico misjonens medarbeidere takker for all støtte og forbønn slik at vi kan fortsette med et viktig og nødvendig arbeid for å spre evangeliet i et område som står i en sterk konfliktsituasjon mellom myndighetene og kriminelle grupperinger.

Vil du støtte våre misjonærer i Mexico slik at de kan kjøpe en ny bil. Bruk konto nummer 2480 04 28234. På forhånd takk Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif