Jeg har utvalgt deg, og ikke forkastet deg!

Cathrine Hemnes reiste i september ut som misjonsarbeider til Argentina. 


Ved Leif Frode Svendsen
Oppdatert: (01.11.2011)


Cahtrine sammen med barna til misjonærene Irene og Jan Andre Langåker.

Cahtrine Hemnes (26 år), fra Skudeneshavn har vært en kristen hele livet, og kan ikke huske noen spesiell dato for sin frelsesopplevelse. Hun har alltid vært en aktiv kristen og satt menigheten høyt.

- På samme tid som jeg var aktiv i menighetsarbeid, slet jeg med å leve opp til andre sine forventninger. Den alltid ”snille og gode” Cathrine ble rett og slett trøtt og begynte å gå ”tom”, sier Cathrine Hemnes ærlig til Det Gode Budskap.

Hva var det som manglet?

Til tross for fast jobb i en barnehage og engasjementet i en flott menighet, var det noe som manglet.

- Selv om jeg hadde et godt liv, bar jeg på en uro inni meg. Alt jeg holdt på med ble et ork, og jeg drømte om et rikere liv med Gud. Jeg lengtet etter en større visshet om hvem Gud er og hva han ville bruke meg til. Min svoger traff meg gjennom noe han sa i et vitnesbyrd: ”Når viktige valg skal tas i livet, er det viktig at du tar avgjørelsen innenfor Gud.”

Midt i det som utenfra så ut som et perfekt liv, bestemte Cathrine seg for å søke permisjon fra jobben for å gå på bibelskole.

- Jeg har hele tiden sagt at jeg aldri kunne tenke meg å gå på Kraftskolen. Hvorfor jeg var så negativ vet jeg ikke, men det virket kjedelig. Men når jeg søkte Gud fikk jeg ikke fred for noen andre alternativer.

I dag ser hun tilbake på et helt utrolig år på bibelskolen, ett år som hun ikke ville vært foruten.

- Underveis har det vært perioder hvor jeg vurderte å reise hjem. Det har vært tøffe tak, mange utfordringer, men gjennom alt har jeg fått er rikere bilde av Gud og utviklet meg enormt. I et trygt og varmt miljø har jeg fått tett oppfølging og ikke vært alene med kampene og spørsmålene mine. Du kan jo tenke at det er kjekt å gå på bibelskole i forhold til all kunnskapen du får. Men for meg har det beste vært at jeg har fått ERFART hvem Gud er, blitt enda mer kjent med Ham og erfart at Han har brukt meg. Personlig har jeg dette året gått gjennom noen tøffe tak, men det har hjulpet meg til å gå noen nye trossteg og gjort meg sikrere på meg selv.

En kunstnerisk og kreativ person

Cathrine har utdannelse innen kreative fag, med tre år på tegning, form og farge fra videregående og ett år med kunst og håndverk ved høyskolen på Stord.

- Etter videregående skole begynte jeg rett på førskoleutdannelsen, men var veldig beskjeden, taklet det ikke og sluttet. I stedet ble det begynte jeg på Hedemarktoppen Folkehøyskole med fokus på kunst og kreativitet. Det har vært både nedturer og oppturer i livet mitt, noe som mye skyldes dårlig selvtillit. Ikke minst har jeg vært usikker på dette med Guds vilje og Hans plan for mitt liv. 

I dag møter vi en selvsikker, ung kvinne som er sikker på seg selv. Som om en måned reiser til Argentina for å være lærer for tre misjonærbarn.

- Dette med å reise ut til et misjonsland har jeg tenkt på i mange år. Men hvor skulle jeg reise? På Solstrand fikk jeg kontakt med misjonær Irene Langåker, og det la seg tilrette med et privat besøk hos dem i Rio Ceballos, Argentina for to år siden. Besøket gav mersmak, uten at jeg tenkte så mye mer over det.

Jeg har utvalgt deg

Misjonærene Irene og Jan Andre Langåker har fire barn, hvor tre av dem fram til i fjor gikk på argentinsk skole. De reiser ut i september etter ett år hjemme, og ønsker nå at barna skal følge norske læreplaner. På hver sin kant, uten å samtale om det, hadde de tenkt at de kunne spørre Cathrine om å være barnas lærer i Argentina.

- På en måte ble jeg overrasket over forespørselen, men må innrømme at jeg var åpen for å gjøre noe slikt. Mange tanker kom: Hvorfor meg? Kan Gud bruke meg? Men oppi det fikk jeg to bibelvers. I Esaias 41, 9-10 står det: ”Jeg har utvalgt deg og ikke forkastet deg...”  Og i Salme 37, 3 – 5 hvor det blant annet står: ”Legg din vei i Herrens hånd, stol på ham, så griper han inn.” Det ble rett og slett for mange tilfeldigheter til å svare nei på utfordringen.

Dette første året i Argentina vil fungere som et andre år på Kraftskolen SBI. Det gjør at hun vil få god oppfølging fra bibelskolen, noe hun er takknemlig for.

- Jeg er med for å undervise Ruben, Daniel og Julia og vil følge den norske fagplanen. Vi vil benytte et klasserom på leirstedet Rio Ceballos, hvor jeg også vil disponere en leilighet. I fire dager skal jeg ha ansvaret for undervisningen, mens de den femte dagen vil ha spansk. Selv vil jeg også begynne på språkkurs så raskt som mulig. Ellers er jeg forberedt på at familien Langåker vil reise en del, og derfor må vi nok ha et fleksibelt undervisningsopplegg.

Det er spennende når unge mennesker satser på Guds rike. Husk på Cathrine i dine bønner og gjerne med en kjærlighetsgave. Du kan støtte henne gjennom misjonærene Langåkers misjonskonto – husk å merke giroen med ”Cathrine”.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif