Juli 2011

Nyhetsbrev fra Svends Svendsen

Juli har vert en veldig oppmuntrende måned. Og vi har fortsatt 14 dager igjen av juli. Vi har opplevd så mye at jeg vil bare prise Herren og sende ut en liten oppmuntring til dere alle fra oss i Sri Lanka.

Ved Svend Svendsen
Oppdatert: (23.7.2011)
Menyen er som følger 
  
1. Lhavo Bibelen, sent 2000 stk. 2. Kinesis Bibler, 23,000 stk. printing another 30 3. Arabisk NT, 78,000 stk. 4. Afrika bøker ca.20,000 stk. joggers, 2000 Portugisks, Spain, Cuba, Brasil og Finland. Norske 
salmer, 40000 stk. og andre nyheter 5. 2 Servere ned 6. Bønnevner 7. Hjem til slutt 
Dette står på juli månedens meny så bon appetite!  Juli har vert en veldig oppmuntrende måned. Og vi har fortsatt 14 dager igjen av juli. Vi har opplevd så mye at jeg vil bare prise Herren og sende ut en liten oppmuntring til dere alle fra oss i Sri Lanka. En oppmuntring. Først på menyen er: 

1. Lhavo Bibelen Lhaovo Bibelen er en Bibel som ble sponset av Tibet misjonen i Norge,  1000 kopier 1000 kopier ble støttet av Thailand. Vi fikk denne jobben og i løpet av meget kort tid og i løpet av denne kjappe tiden kom disse 2 aktører med på banen som ville støtte dette prosjektet. Det ser ut til at når Bibelen skal sendes til nye folk møter vi en del rare opplevelser og problem. Likevel, på trass av disse kan vi bare si at et gikk meget bra. Det er førdste gang Lhavo språket får hele Bibelen trykket, NT har blitt trykket førmen aldri Bibelen. 
Hærlig! Så fredag 15 juli sente vi ut 2000 eksemplar til Thailand som vil nå folket.  Litt om folket: Lhavo folket er en folkegruppe som ikke er så stor. De er et fjell folk som bor I fjellene I Kina, Thailand og Burma. Og de er samlere og fattige. Da Daniel var I Thailand I 2010 på høsten, stoppet han I det området og fikk treffe på Lhavo folket. Meget kort tid etter at han fikk treffe dem, kom denne forespørsel også.   
   
2. Kinesiske Bibeler er noe som har fra starten av New Life Literature vert på vårt hjerte og vi forsetter å trykke Kinesiske Bibler i stor fart. For 3 uker siden kom en ny last med papir, 2 uker siden lastet vi en hel kontainer med 23000 Bibler og sendte dem til Kina som mål. Dagen før avreise stod alle pallene på rekke og rad og det var et fantastisk syn. Som om ikke det var nok, den nye kontaineren med papir som kom for 3 uker siden kjører nå i stor hastighet så vi kan få sent ut neste ladning så fort som mulig.  

3. Arabiske NT’er 2011 har hatt nyheter om den Arabiske verden og som aldri før har denne verdensdelen trengt Guds Ord. De roper etter frihet, men vet de hvilken frihet de vil ha? For det som er sannheten er at mange mennesker søker nå Gud og vi får stadig vekk rapporter om at Arabere vender seg til Jesus,  og tar imot Ham som frelser. Det var derfor med en enorm glede vi fikk sende ut 78,000 arabiske NT’er ut 
lørdag den 2 Juli.  Vi frydet oss over at den store containeren til Arabia. Om det er sant som det sies at for hver Bibel og NT som blir sent til denne delen av verden så blir 2 og 3 frelst da har vi sørget for at 150-200,000 sjeler blir frelst. Og med slike oppmuntringer gir det oss enorm løft og pågangsmot til å fortsette dette arbeidet. Lurer du hvorfor vi driver på med dette? Fordi vi får være med i fronten, trykke og hjelpe mennesker til Jesus. Se at mennesker bli hele og gjenoppreist og det mennesket Gud vil det skal være – derfor korset, broen mellom Gud og mennesket. Relasjon tilbake mellom Gud og en ny sjel. I løpet av meget kort tid skulle vi bestille en 20 fots container, 2 uker senere hadde en ny donasjon og vi måtte bestille enda en 20 fots container. Så nå venter vi på at papiret skal komme så enda flere Arabiske NT’er kan bli trykket.   

4. Andre forsendelser: Vi trykker stadig vekk bøker for Afrika. Vi sente nylig 12,000 bøker til Da es Salam og kor tid i samme forsendelsen sendte 8-10,000 bøker for Jon Jøssang til Afrika. Dette er dagelig leseplaner for afrikanerne og det trengs. Leser du i din Bibel hver dag? Gjør det, du finner den på internet, www.bibelen.no eller i hyllen din. Jeg har sagt til meg selv, alltid et Ord fra Gud om dagen. A saying på engelsk er som føler: An apple a day keeps the doctor away,. For oss som følger Jesus: The Bible everyday, keeps the devil away. Daniel kom også i kontakt med en mann i Finland som brenner for barnelitteratur. Og denne uken fikk vi sent ut The Joggers, som ble trykket på Spansk og Portugisisk. Disse er spesielt rette mot de sør-amerikanske landa. Vi sendte dem til Cuba, Brasil, Spania og Finland. Jeg selv har vert i Brasil og dette er en god barnebok som forteller om Jesus. Illustrasjonene er meget god og tegnet på en meget festlig og barnslig måte som fanger barna.   Samtidig som vi sender ut så mange bøker fikk vi sent 40,000 hefter til Norge. Det er oppbyggendes lovsanger og dikt skrevet av ei dame fra Oslo.  For de som vil se nydelig håpndskrift så bør dere se hennes hånd skrift.Vakkert. Innholdet er godt og til oppbygging. Ikke ofte vi sender bøker til mitt fødeland, men dette var spennendes.  I forbindelse med Norge så jobber vi med Ord for Dagen på Norsk nå (av Jon Jøssang). Så vil du støtte det arbeidet, så vi kan trykket opp i flere eksemplar så ta kontakt.    

5. 1 stk Server ned, nei 2 stk. Livet er fult av utfordringer men det er det som gjør livet så spennendes. Arbeids feltet jeg har ansvar for er det 2 Servere, en fil delings Server og en email Server. Begge er at stor betydning og begge må gå til hver en tid. Så dere kan fårestille dere min verden kom til en hektisk situasjon da for 2 uker siden da først fil Serveren pakket i sammen og jeg lurte på. Er han dø eller? I vår verden (data verden) finns det alltid en rå, og dsa ble det hektisk. Teste ut alt og få ut filene som vi hadde av god policy, backup på. Det gjør vi dagelig så det var ikke noe problem. Problemet var å få den opp. Dag 1 gikk og jeg ble noe nervøs for du bruker mye tid. Ut av det blå kommer navnet på en venn som ikke har med data [ gj;re. Jeg ringte ham, og for å gjøre en lang historie kort. Han sendte en venn og vi fant ut av problemet og fikk den opp. Nå går det. Da var alle glade og jeg pustet ut, onsdagen, uken etter smeller det igjen. E-post Serveren vil ikke kommunisere med omverden. For en kort tid trodde vi at alle eposten hadde gått føyken. Vil her rette en stor takk til Daniels sin svoger som er ekspest på dette området, i Linux. Han kom og tok seg tid og løste floken. Pris? Null! Jeg bare vil takke Herren for at Han holdt sin gode hånd over oss for tiden som har vert, har vert fylt av mye.¨ Vi har også hatt besøk av David Boe og Tim Comer nå i juni. Tim skulle til India for å inspisere en presse. David var her på 3 ukers ferie med familien sin. Vi fikk da god innføring i tidelig New Life historie.  

6. Bønnevner For 4 uker siden fikk vår sjef Mr.Bandula et mindre slag. Da vi fikk denne meldingen kjørte jeg omgående til sykehuset.   Mens jeg kjørte til sykehuset i Colomvbo for å treffe ham bare fredens seg over meg og Ajith og jeg bare ba og fikk fred for at dette ville gå bra. Alle dere som vet at slag så faller ene siden ut. Om morgenen var han paralysert, men ute på kvelden første dagen hadde ting begynt å skje. Dilki, fruen til Mr.Bandu opplevde at Gud sa til henne: Ingen opperasjon. I løpet av de neste dagene forbedret han seg og han ble bedre og bedre.  Nå 4 uker etter har vi opplevd at han snakker klarere og klarere og at han går stødig alene. Vi tror at han vil komme tilbake til kontoret i løpet av 3 ukers tid for kortere tid. Men be for Mr.Bandula og Dilki, kona hans. Mitt oppe i dette har Daniel opplevd å være svimmel en lengre stund og nå mage problem og liten appetitt siste dagene.  Be for Mr.Bandula blir fort frist, be for Daniel at han blir frisk. Be for vår familie for vi ser at vi trenger Guds beskyttelse og hans hjelp.    

7. Hjem til slutt Til slutt skal jeg ta for meg oss her hjemme. Vi har hatt en tid med fred og roet oss ned. I juni fikk vi endelig tilslag på Hondayien vår og solgte den. Da fulgte 3 uker uten bil noe som var litt vanskelig, men vi valgte å vente og se. 3 uker gikk, så kom bilen og vi slo til og nå har vi en god bil. For Roshini såg vi hvor avhengig hun er av bilen i hennes arbeid, men samtidig fikk jeg kjøre i den perioden til arbeid, droppe Elizabeth i barnehagen. Alle likte det og jeg må si at det var godt også. Det var 3 uker vi fikk gå litt senere på jobben. Lille Elizabeth satte stor pris på at pappa fulgte henne til barnehagen.  

Som jeg skrev til mange og i siste nyhetsbrev, jeg spiller trommer for fult nå. Å kjøre til menigheten få å øve 1 gang i uken holder ikke. Så jeg har aktivt spart opp til trommer nå i 3 mnd. og nå ser det ut til at jeg mangler bare noen små smuler igjen. Igjennom hard sparing har jeg nådd nesten målet nå. Be for at de siste smulene finner vegen.  For mine to eldste, Nethmi og Sithma er Juli nå en eksamens månde. Sithma og Nethmi var på skoletur i forige uke og de lo og hadde det kjempegøy. Godt for de trengte det.  Det er Juli og vi tenker tilbake til Norges turen 2010. For oss var det en stor velsignelse og vi vil takke alle som gav, hjalp og som vi fikk et nærer forhold til.  Jentene savner Norge, men vi savner ikke kulden.

En siste ting: Vi hadde også en herlig 17 mai feiring hos ambassadør Hilde i Colombo med ri Lanka Navy(Marinens) band og det fenget med horn, trommer og det som hører til. Pølser med lompe og brød.  Sri Lanka sitt marine band er dyktige og jeg har falt for deres horn blåseri,men så er jeg da en gammel skolemusikk spiller også. Sanger som ”her kommer guttemusikken, kanskje kommer kongen, valdres marsjen, Ja vi elsker og Kongesangen ble spilt på rekke og rad. Dette er den beste 17 mai jeg noen sinne har hatt. Og vi hadde ikke det sure nordavinden som vi alltid hadde i Volda. Perfekt vær på 17 mai. Vi fikk også hardingfele gnikking også. Blir ikke mer norsk da. Røka laks også. Til slutt: Vi vil også her rette en stor takk til alle dere som gir gaver. Fra dypet av hjerte vil jeg bare si tusen takk. Dere skal vite at vi er veldig takknemlig for at dere gir. En ekstra stor takk til alle dere som ber for oss. Den siste tiden tror jeg det har holdt oss oppe mer en du aner.  Jeg vil oppmuntre dere med et par Bibelen vers som har betydd en del for meg de siste dagene: 

Salme.27 4
Én ting ber jeg Herren om, 
og det ønsker jeg inderlig:
at jeg får bo i Herrens hus 
alle mine levedager,
så jeg kan se hans velvilje
og grunne i hans tempel.
Herre, lær meg dine veier,
og før meg på den rette sti;

Les nyhetsbrevet i sin originale form her:  Juli 2011 Nytt fra sri Lanka.pdf

Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif