Juni 2011

Nyhetsbrev fra fam. Aronsen

Les en oppdatering fra familien Aronsen Nyhetsbrevet kan i sin helhet lastes ned som en PDF fil.

Ved Vidar Aronsen
Oppdatert: (11.7.2011)Kjære venner! 

Så er sommeren i gang (i alle fall ifølge kalenderen) og det går mot ferie for de fleste. Vi hadde lyst til å sende noen linjer nå før ferietiden ”braker løs”.

Vi har det bare bra og kan se tilbake på enda et godt og begivenhets­rikt halvår.

Erna Karin avsluttet fire års opp­læring og tok fagbrev som Barne- og ungdomsarbeider i juni, hun var derfor russ i mai. Nå blir det å søke jobb i barnehager/barneskoler.

Mathias avsluttet sitt andre år på videregående. Rart å tenke på at det kun er ett år igjen, så setter han kurs enten for militærtjeneste eller videre studier … Hvor ble den lille gutten av?

Mona og Malin avsluttet et kapittel i sine liv denne måneden; barneskol­en. Nå venter ungdomsskolen til høsten. Pga at vi flyttet i fjor høst (innen Drammen), blir det ikke samme ung­domsskole som de andre klassekamerat­ene. Det blir nok litt vemodig, men tror også det kommer til å gå bra. Den nye skolen er 10 minutters gange fra hvor vi bor. Skolen er kun ett år gammel, så det er en flott og moderne skole.

Vi feirer sølvbryllup den 5. juli… Betyr vel at en begynner å bli voksen!? Vi har fått et helgopphold i København i gave, så vi gleder oss til å reise dit første helga i juli. Deretter setter vi kursen mot De Frie Evangeliske Forsamlingers landsmøte på Karmøy.

Kjersti er fortsatt fire dager i uken å finne hos Norsk Gideon, mens Vidar stort sett er på farta i alle retninger!

ASIA-RUNDE

Årets startet for Vidar sin del med tre uker i Asia; Kina, Japan, Indonesia og Hong Kong. Besøk ved NLLs virksomheter var hensikten med den turen. Redaktøren for Det Gode Budskap var også med, og skrev en rekke reportasjer. Det var flott å treffe alle våre kjære medarbeidere igjen. Arbeidet går godt og det er fantastisk å se tonnenvis med bibler bli sendt ut hver eneste måned.

Første uka i mars og de 10 første dagene av april, sto Kina og Hong Kong igjen på programmet. Elever fra Kraftskolen SBI var med og tok bibler til Kina i fire uker.

I begynnelsen av juni var Vidar i India. Denne turen måtte “skvises” inn mellom en del andre avtaler, så det ble en snartur til Delhi. Shant Jai, som leder arbeidet i Karwi, kom da til Delhi for å ha samtaler med Vidar og Harald Elvegaard fra MHU

om veien videre for arbeidet i Karwi.

Fra Kina når fortsatt ropene oss om behovet for bibler. Våre venner der synes det er altfor lenge siden Vidar var i landet, så det kommer stadig brev og e-mail med “etterlysninger”. I slutten av august reiser Vidar til Kina igjen for et to-ukers opphold. Da blir det samtaler med med-arbeidere og ledere fra nord til syd i Kina. Det er spent mange steder i landet nå. Sikkerhetspolitiet er på “hugget” mer enn ellers. Be om en trygg reise for Vidar og at de han skal treffe må bli bevart fra fare. En medarbeider i Hong Kong skal være med Vidar på denne rundreisen.

Utover dette jobbes det med planer om en gruppetur til Kina i slutten av oktober. Kunne du tenke deg å være med er det bare å ta kontakt!

Ellers har mye av året gått med til møtebesøk i mange menigheter. Det er både misjonsmøter og “vanlig” forkynnelse. Det er flott å få besøke menighetene.

JAPAN

11. mars ble Japan rammet av et kraftig jordskjelv og tsunami. Det var med sjokk vi våkna til den nyheten. Etter en del forsøk på å komme i kontakt med trykkeriet, fikk vi kontakt via Skype med nestlederen for trykkeriet vårt, Toshikazu Iwaoka. Til vår lettelse kunne han fortelle at ingen av våre var blitt skadet. Til tross for en del ødeleggelser i tredje etasje på bygget, hadde de vært heldige. Pressene var uberørt og kunne derfor startes opp for fullt igjen rett etterpå. Det har blitt trykt store mengder evangeli­seringsmateriell på japansk de siste ukene. Mye er delt ut i de områdene som er hardest rammet. Vår bønn er at denne hendelsen må føre til at japanere ser at de er i behov av en Frelser!

KJERSTI OG ERNA KARIN I JAPAN

Siste uka av mai reiste Erna Karin og Kjersti til Japan for at Erna Karin skulle få være med på sin klasses “graduation”. Det er en stor og formell begivenhet. Siden veldig mange i klassen hennes fra Japan er utlendinger, vil de aller fleste reise ut av Japan til ulike deler av verden for videre studier. Dette var derfor en unik mulighet til å se dem alle - kanskje for siste gang....

De koste seg på alle måter hele uka. Herlig å treffe gode venner, kose seg med “verdens beste mat” og oppleve den unike gjestfriheten. Det var gripende å lytte til historier om jordskjelv og tsunami og hvordan våre venner gjør sitt beste for å være til hjelp for de som er rammet. Flott var det også å besøke trykkeriet igjen.

Ønsker hver enkelt en riktig god sommer. En hjertevarm takk til alle dere som støtter oss med forbønn og midler!

Beste hilsen fra

Kjersti, Vidar, Erna-Karin, Mathias, Mona og Malin

BILDETEKST:

Bilde 1: Vidar (bak til høyre) sammen med staben ved NLLs bibelbokbinderi i Jakarta, Indonesia.

Bilde 2: Erna Karin sin bursdag feires i Japan sammen med Sasha, Gina og Sobi.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif