Misjon

- Med Jesus i familien du får et lykkelig hjem

Marcelo Apericido de Jesus druknet alle sine sorger gjennom kong alkohol. Men etter et møte med kongenes konge, Jesus har han blitt totalt forvandlet og fått nytt håp. 


Ved Leif Frode Svendsen
Oppdatert: (01.7.2011)


HUSMØTE: Misjonær Turid Dahl Misjonær Turid Dahl Stokland elsker husmøter, her ser vi Marcelo og hans familie under et møte i skogene ovenfor Mogi das Cruzes.

I kveld skal vi på husmøte langt inn i skogen ovenfor Mogi das Cruzes, en av mange forsteder til Sao Paolo. Jordveien innover skogene er i forferdelig forfatning, mye regnvær har vasket ut store huller i veibanen. Langt inn i skogen møter vi en stor trailer, halvveis i grøfta – motorstopp. Karl, mannen til misjonær Turid Dahl Stokland, sitter bak rattet og sniker seg sakte forbi.

Midt inne i skogen når vi bestemmelsesstedet. Her møter vi familien til Marcelo Apericido de Jesus og flere andre. Husmøtet skal vi ha i hjemmet til hans svigerinne, som er en av flere som er blitt frelst.

I 2005 hadde Igreja Baptista Igreja en spesiell barneuke, og Turid med flere var oppe i skogene for å invitere folk til møtene.

– Katia, kona til Marcelo tok barna med seg, og åpnet opp hjemmet sitt for husmøter. Marcelo rømte huset når vi kom, ja – det virket som han var livredd oss, sier Turid.

Marcelo (36 år) slet med for stort alkoholforbruk, begynte å drikke da han var 10–11 år og var sjelden edru på kveldene. Men det som skjedde i hjemmet gjorde han nysgjerrig.

– Etter en måned begynte han å komme til avslutningen av møtene, og siden til stede under hele møtet. Villig tok de imot tilbudet om skyss til søndagsmøtene nede i byen, og møtte opp trofast uke etter uke. De var ofte framme til forbønn, hadde forskjellige behov, men tok ikke imot.

Ett år etter det første husmøtet, påsken 2006, søkte de igjen forbønn i et møte. Turid kjente denne kvelden for å utfordre dem i forhold til frelsen, og endelig var de klar til å ta imot Jesus.

– Hele familien opplevde en utrolig forvandling etter at de tok imot Jesus. Ikke minst de fem barna fikk en ny mamma og pappa. Marcelo hadde vært arbeidsledig i tre år, drakk nesten uavbrutt og var i en elendig forfatning. Men med Jesus ble alt forandret! Han fikk seg arbeid, sluttet å drikke og røyke, opplevde en overnaturlig helbredelse fra en mageplage – og fikk det mye bedre med kona. Hun hadde nemlig bestemt seg for å forlate ham, og selv om de fortsatt har sine stormer, er Gud med. Ja, Jesus har virkelig kommet med nytt håp til denne familien.

I 2008 ble Katia og Marcelo gift, og hvem andre enn Turid viet dem. I dag er de trofast med i virksomheten. Marcelo er blitt møtevert, men arbeider mye og får ikke alltid med seg søndagsmøtene.

– Gjennom mitt arbeid på en lokal fabrikk må jeg arbeide noen søndager, og det er vanskelig for meg. For meg er menigheten som en stor familie og veldig viktig, sier Marcelo.

Hver torsdag er det husmøter i dette området i skogen. Og gjennom kontakten med denne familien har flere fått møte Jesus.

– Søsteren til Katia har møtt Jesus, moren deres, pluss mange flere. Ja, det er utrolig spennende med husmøter. Her kommer du nær folket, har større mulighet til å direkte utfordre den enkelte. Det er så enkelt å komme på besøk til folk. Ja, ofte blir vi invitert inn i hjemmene for å ha møter; de ser på det som en stor ære å ha besøk og møter. Uten tvil er dette den største døren vi har for å utbre Guds ord og ikke minst vinne mennesker for Jesus, avslutter misjonær Turid Dahl Stokland. Print artikkel Skriv ut artikkelen
Nettløsning og design er levert av Kréatif