Øystein Gjerme i Sommerstevnet:

Vi har kall, redskap og kraft for vår tid

Vår tid er ikke så ille. Det vært slike tider før. Vi har fått kall, redskap og kraft til å leve i – en tid som denne, minnet Øystein Gjerme om.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (14.8.2017)


Øystein Gjerme talte torsdag kveld og fredag formiddag i stevnet. Foto: OS.

Noe av det viktigste vi kristne gjør er å fortelle bibelfortellinger. Gjennom dem kan vi forstår den tid vi lever i. Vi skal i dag se litt på Esra, Nehemja og Esters bøker.

Da pinsevekkelsen brøt fram var det på mange måter et opprør mot det bestående, at presten talte og resten var passive. Når kirken er på det beste er alle aktive. Likevel ser vi at 80 prosent av arbeidet i menigheten gjøres av 20 prosent av medlemmene. Det er ikke bra. Jeg har en kongstanke: Alle bør få være med. Det medfører i det minste at man er overbærende med andre når alt ikke er helt optimalt.

Vi lever i en sekularisert verden. Da kan vi tro at kirken og Gud er på vei ut av folks bevissthet. Historisk sett ser vi at bare ca. 4 prosent av befolkningen var aktive kristne. Det er ikke så langt unna slik vi har det nå … i en tid som denne, sa Gjerme og minnet om stevnets motto. 


Bøkene til Esra, Nehemja og Ester beskriver en tid mye lik den vi lever i. Kong Nebukadnesar førte folket fra Judea til Babel. En gruppe jøder bodde i Susan. Der ble Esters bok skrevet. Den nevner ikke Gud én gang. Vi kan tro vår tid er ille, men det har vært slike tider før, sa Øystein Gjerme.

En fyldig reportasje fra De frie venners sommerstevne kan du lese i Det gode budskaps papirutgave.

Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif