DGB ute med reportasjer fra Sommerstevnet:

Gospelkonsert med Samuel Ljungblahd

– Det var veldig bra stemning i teltet i kveld fra første sang. Jeg har allerede skrytt til arrangøren.  Konserten var sent på kvelden, da pleier folk å være mer trøtte, oppsummerte Samuel Ljungblahd til Det gode budskap etter sin konsert under Sommerstevnet på Solstrand Camping. Ljungblahd og hans gospelstemme ble godt kjent etter at han sang i kirken da den svenske prinsen giftet seg.

 


Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (14.8.2017)


Samuel Ljungblahds engasjerende vesen smittet over på store deler av forsamlingen.

Det gode budskap møtte Samuel Ljungblahd etter endt konsert. Svensken stod bak scenen og tøyteut benmuskulaturen.
Scenelysene ble skrudd av i minuttene før konserten startet. I tussmørket røk det fra kaffekoppene, og siste rest av grillmaten ble fordøyet mens folk satte seg til rette.
Den energiske svensken bruker mye krefter på å engasjere sitt publikum. Gospelesset får med seg salen fra første stund. De fleste reiser seg og klapper i takt med rytmen fra bandet. At Ljungblahd nå lever som artist har lenge vært en drøm for mannen fra Umeå i Sverige

– Du er kjent for mange nordmenn og synger en del i Norge og Sverige med Ole Børud, en kjent artist i Kristen-Norge. Kan du fortelle litt om samarbeidet deres?

– Vi har kjent til hverandre lenge og var imponert av hverandres arbeid. Da vi gjorde en TV-innspilling i Danmark for en tid tilbake, ble vi enige om å gjøre noe sammen. Vi reiste på juleturné og lagde en juleplate sammen. Etter det reiste vi på noen turer sammen. Ole var også delaktig på min siste plate. Vi skal faktisk på en ny juleturné til vinteren, røper Ljungblahd som ikke er kar om å huske detaljer rundt turen rett etter konsert.  

– Når vi får snakke med deg, er det vanskelig å komme utenom bryllupet til den svenske prisen, hvor du fikk synge. Kan du si noen ord om den opplevelsen?

– Det var helt fantastisk. Jeg merket på hele Stockholm at det var noe spesielt på gang. Det var en nydelig vigsel som fikk oppmerksomhet i mange land. Det morsomste spørsmålet jeg har fått i etterkant var fra en som lurte på hvordan det var å synge gospel i kirken. Hva svarer man på det, spør Ljungblahd retorisk, som i etterkant har merket at mange så bryllupet.

– Det er mange mennesker som sier de kommer på mine konserter i kirken fordi de så meg på TV. Dette er mennesker som ikke har for vane for å være i kirkebygg, avslutter Samuel Ljungblahd.

Fullstendig reportasje kan leses i DGBs papirutgave.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif