Ny pastor i Askim

23 år gamle André Tjersland fra Grimstad trer inn som ny pastor i Askim frie misjonsmenighet.

Ved Stig A. Lippert
Oppdatert: (27.9.2016)André Tjersland har vokst opp i Misjonsforbundet. Han har studert teologi på Ansgar og fortsetter utdannelsen i Oslo. Det gode budskap tok en prat med Tjersland for å bli kjent med bevegelsens ferske pastor. 

Fokus på konfirmanter og diakoni

– Fortell litt deg selv, André.
– Jeg er fra Grimstad. Der har jeg bodd nesten hele livet. Jeg har hatt et halvt år i Ungdom i oppdrag. Etter det begynte jeg på Ansgar, hvor jeg tok en bachelor i praktisk teologi. Der var jeg ferdig i fjor. Da begynte jeg å arbeide som menighetsarbeider i Askim frie misjonsmenighet i august 2015. Der har jeg vært ansatt i 50 prosent, samtidig som jeg studerer en mastergrad i teologi på Fjellhaug i Oslo, oppsummerer Tjersland.
– Nå inntrer du som hovedpastor fra august. Hvordan ser du på den oppgaven?
– Jeg synes det er spennende å få så mye tillit av menigheten. De har sett meg jobbe i ett år, så jeg tror de tar noen valg ut fra det. Stillingen er 50 prosent fra høsten, så vi har blitt enige om hva jeg faktisk skal gjøre. Det blir 100 prosent fra høsten 2017,  da er jeg ferdig med studiene. Jeg er 
spent på hvordan det er å være pastor. Hovedfokuset mitt vil være hyrde, diakoni og konfirmantarbeid, forteller pastoren.
– Hvordan har det første året vært?
– Jeg har blitt veldig godt kjent med menigheten. Jeg har vært mye i barne og ungdomsarbeidet. Jeg har også vært en del på besøk hos de eldre i menigheten. Når jeg blir pastor ønsker jeg å ha fokus på å reise på besøk til medlemmene i menigheten for å bli enda bedre kjent med dem, formidler Grimstad-mannen. 

Alder er ikke det sentrale

– Du går inn som pastor i en alder av 23 år. Ser du ulemper og fordeler med alderen du er i?
– Jeg vet ikke hvor vanlig det er i denne alderen. Det er en utfordring at jeg ikke har så mye livserfaring. Jeg tror likevel ikke at alder er det mest sentrale. Det viktigste er nok om jeg fungerer i miljøet jeg er i. Det har jeg fått inntrykk av at funker bra. Jeg tror jeg kan betjene menigheten på en god måte. Det er også spennende at det er to trossamfunn i en menighet, påpeker André.
– Du er vokst opp i Misjonsforbundet. Hva er forholdet ditt til De frie venner? 
– Jeg kjenner ikke mer til dem enn at jeg har vært innom menigheten i Grimstad, erkjenner Tjersland, som legger til at han har fått et innblikk i historien gjennom hjemmebesøkene. 
– Hva tror du om pastoryrket som karrierevei?
– Jeg har egentlig siden første klasse på videregående hatt en tanke om at jeg ønsker å være i tjeneste på fulltid. Det kan bety pastor og det kan bety misjon. Jeg har misjonstanker på sikt. Nå åpnet det seg en mulighet i menigheten i Askim, da går jeg den veien. Så får vi se hva Herren vil med
det, forteller pastoren.
– Har du funnet deg til rette i Askim?
– Jeg hørte om Askim for første gang for ett år siden. Alt er nytt. Jeg har kontaktnettverket mitt på Sørlandet. Jeg har ikke noe av det i Østfold, så det er veldig spennende, avslutter André Tjersland.


Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif