Misjon

Interkulturelt bryllup i Fang.

Da misjonær Tore Johannessen fra Norge fikk Mawkkham fra Myanmar til sin kone ble dette gjort i et bryllup som bestod av deler fra 4 forskjellige kulturer

Ved Bjørn S. Olsen
Oppdatert: (21.1.2016)Da misjonær Tore Johannessen fra Norge fikk Mawkkham (uttales Måkkham) fra Myanmar til sin kone ble dette gjort i et bryllup som bestod av deler fra 4 forskjellige kulturer. Siden Mawkkham er av Shanavstamming, det største folkeslaget i Myanmar, var det innslag både fra Myanmar (Burma) og Shan, i tillegg til Thailandsk og Norsk. Undertegnede hadde gleden av å forestå selve vielsen, som ble foretatt på engelsk, for så å bli oversatt både til burmesisk og Shan.

Tore Johannessen har arbeidet i Thailand i over 10 år med evangelisk misjon rettet mot Shan folket. Siden Myanmar og Thailand er nabostater, og lønnsnivået i Thailand er dobbelt så høyt som i Myanmar, er det mange fra Shan folket som kommer til Thailand som «ulovlige» økonomiske immigranter. Disse har få, eller ingen rettigheter i Thailand. Mawkkham er en av disse. Hjemme i Shanstaten i Myanmar er hun eneforsørger for to barn på 4 og 7 år, samt sin mor. Mawkkhams tidligere mann, og far til hennes barna forlot familien da yngstebarnet ble født, siden da vet ingen hvor han befinner seg.  Mawkkham klarte ikke å forsørge familien på den lønnen hun tjente i Myanmar, som tilsvarer 25 n.kr. pr. dag, og reiste til Thailand hvor hun har jobbet på en restaurant og tjent 50,- n.kr. pr. dag.

Mawkkham og Tore ble kjent med hverandre gjennom felles kjente og det tentes raskt en kjærlighetsflamme mellom de to. Siden Mawkkham var en troende, og har et ønske å tjene Jesus med hele sitt liv, var hun en «perfect match» med Tore som ser for seg å tilbringe sin fremtid i landet han har blitt så glad i, og blant det folkeslaget han elsker, Shanfolket.

Bryllupet ble avholdt i en grønn og frodig hage ikke langt fra Tore sitt hjem. Venner og kjente av Mawkkkham og Tore deltok og gjorde bryllupet til en kjempefest. I tillegg til Shan og Thai folk, var det misjonærer fra Sveits, Australia, USA, Norge og Filipinene til stede. Tores mor og far, Berit og Åge Johannessen, samt misjons- og hjemmesekretær for DFEF i Norge Bjørn S. Olsen med sin kone Hege og datteren Jenny Emilie representert Tores hjemland Norge. Tores samarbeidspartnere Mariann og Mario Lao som har etablert og leder Shan outreach senter hilste fra Ungdom i oppdrag i Norge. Tore er utsendt fra Ungdom i Oppdrag i Norge i samarbeid med DFEF.Print artikkel Skriv ut artikkelen
 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif