En fase er over.

"Ja, så har jeg påbegynt et nytt kapittel i livet. Jeg er nå offisielt pensjonist." sier Per Arild Weiby som har viet store deler av sitt liv til misjonens tjeneste. 

Oppdatert: (04.3.2015)Ja, så har jeg påbegynt et nytt kapittel i livet. Jeg er nå offisielt pensjonist. Stafettpinnen som prosjektkoordinator for NATICC er overlevert Helge Nupen. Det ble markert i en flott fest forestilling på Bethesda Church Centre den 13 februar, der representanter fra Swaziland Government, regionale embedsmenn, FECF representanter, «gamle» venner og hele NATICC familien var samlet.

Det blir unektelig litt spesielt ikke lenger å ha en «offisiell» tilknytning til NATICC prosjektet. Det er med stor ydmykhet og takknemlighet jeg kan se tilbake på de årene jeg har fått lov til å følge prosjektet fra dets spede begynnelse i 2002, frem til i dag.

Hva fremtiden vil bringe, vet alene Herren, men vi ser ikke bort fra at Swaziland fortsatt blir en stor del av livet vårt. Vi står i undring over det som har skjedd på Ekuthuleni i løpet av det siste året. Misjonssenteret på stedet har slått ut i full blomst. Av virksomhet kan vi nevne: førskole med 37 barn, daglig ekstra-undervisning for elever både fra primary og high school, data undervisning, bibelklasser mm. Og nå foreligger det planer om å renovere forfalne bygninger for å gi «kriseplasser» til unge jenter som har vært offer for voldtekt og fått barn. Barna kan tas hånd om på dagtid og jentene kan etter hvert, gjenoppta skolegang.

I spissen for virksomheten på Ekuthuleni står en ung misjonær fra USA, Alicia King. Hun har fulgt «kallet» og sammen med to trofaste nasjonale medarbeidere, som for øvrig har bakgrunn som barnehjemsbarn fra Borgny Viblemo`s tid, gjør de et flott arbeid. Hovedbygget for virksomheten er det tidligere barnehjemmet til Borgny, som ble bygd med Aksjon Håp midler i 1982. Ekuthuleni er også mitt «barndomshjem» der mine foreldre virket fra 1954-1970, for å ha nevnt det også. I samarbeid med FECF Prosjekt komite, har Peter og Michelle McCubbin tatt på seg det administrative ansvar for arbeidet på misjonsstasjonen. Alicia jobber også tett med begge skolene og menigheten på stedet.Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif