Et sommerstevne er over

"Jeg sitter igjen med en stor takknemlighet til alle de frivillige som gjorde det mulig å arrangere et sommerstevne på Solstrand" sier misjons- og hjemmesekretæren i denne artikkelen. 

Ved Bjørn S. Olsen
Oppdatert: (15.7.2014)Et vellykket sommerstevne er over. For de fleste av de besøkende opplevdes sommerstevne som en eneste storfest hvor man bare kunne nyte. Ved ankomst til Solstrand ble man møtt av det store sirkusteltet som var leid inn og satt opp for anledningen. I tillegg så man et annet stort grilltelt, med mange sitteplasser både ute og inne, samt et barnetelt hvor en av barnegruppene hadde sitt tilholdssted. Til sammen var det tre barnegrupper fordelt på alder som hadde samlinger gjennom hele uka med over 150 barn. Hver av barnegruppene hadde samling i sitt eget telt/lokale, og alle hadde lydanlegg, musikere, leder og lærere, samt lyd teknikere og noen til å styre data.

Inne i det store "sirkusteltet" var det rigget opp en stor scene med lyd, lys, data, storskjerm med TV bilder etc. !000 stoler var utplassert, og mange stands og utstillinger satt opp. Lyd, ilde og lys teknikere var de først som kom i møteteltet på morgenen og de siste som forlot teltet lenge etter midnatt hver kveld. Til hvert møte var det musikere og møteledere på plass, samt inspirerte forkynnere som delte det Gud hadde lagt på deres hjerte med de fremmøtte. Etter grilingen kunne man gå inn i møtesalen på Solstrand og overvære "Senkveld" hvor to særdeles kompetente programledere gav de fremmøtte en god kombinasjon av alvor og humor. 

Inne på Solstrand ble man møtt av mennesker som tok vel i mot og ønsket velkommen, samt stod for registrering og informasjon. I spisesalen ble det servert tre nydelige måltider hver dag. Over 150 mennesker spiste på hvert måltid. Til hvert måltid var matsalen ryddet og vasket og fremstod innbydende. Etter kveldsmøtet luktet det grillmat over hele stevneområdet og fornøyde møtebesøkende kunne kjøpe seg variert grillmat og nyte i det flotte sommerværet. 

På idrettsbanen på Vigeland var det for anledningen satt opp et tivoli hvor alle barn hadde fri adgang hver dag. En liten karusell hadde til og med funnet veien til lekeplassen på Solstrand, til stor glede for de mange barna. 

Ungdommen kunne glede seg over aktiviteter og opplegg både på ettermiddagene og i det store teltet på kvelden. Her var lovsangere og talere i fullt driv og fenget de unge med tiltalende og velsignet musikk og aktuell forkynnelse. Etter møtet var det åpent telt til langt ut på morgenkvisten hvor ungdommen kunne kose seg i sosialt lag med likesinnede. 

Alt dette gjør seg ikke selv. Jeg sitter igjen med en stor takknemlighet til alle de frivillige som gjorde det mulig å arrangere et sommerstevne på Solstrand. Uten alle de frivillige sin innsats ville det ikke være mulig for oss som bevegelse å gjennomføre et slikt stort arrangement som sommerstevnet etter hvert har utviklet seg til å bli. Mens de fleste av de besøkende nyter er det et mindretall som gjennom en hel uke yter. Jeg vil på denne måte rette en stor takk til alle de som har ofret en ferieuke for å delta som frivillig på sommerstevnet. Selv om de fleste opplevde at uken var en festreise vet vi som stod som arrangører og frivillige at det lå mye arbeid bak. Blant annet det at vi klokken 15.00 på åpningsdagen, etter å ha gravd grøfter og lagt strømkabler, opplevde at det ikke var nok strøm i nettet til Solstrand til å dekke behovet. Her måtte det improviseres, og noen fikk tak i en bil med aggregat fra Åseral som kom og gav strøm til arrangementet hele uka. Strømkablene som var gravd ned måtte graves opp igjen og legges i en annen retning. 

Det var vel heller ingen som merket at scenen på onsdag morgen var full av vann, etter at det hadde regnet om natten og det viste seg at teltet ikke var helt tett. Få var vel de som merket av noen av scenelyset ikke virket som en konsekvens av dette. Heller ikke var det noen som merket at lerretene som vi hadde bestill fra Italia ikke kom frem i tide, og at noen måtte improvisere og lage et lerret på sparket, og at dette var oppe 3 minutter før åpningsmøtet skulle starte. Mens de fleste reiste hjem fra stevnet etter middag på søndag var det noen få som ble igjen og fjernet alt det som var satt opp og ryddet slik at området igjen kunne bli et jorde hvor bonden kan dyrke sitt gress. 

Enda en gang, takk til alle HELTER som stod på gjennom hele uka slik at de besøkende kunne få en uke de sent vil glemme, dette gjelder:
 • Teknikere
 • møteverter
 • Bønneleder
 • barnearbeidere
 • ungdomsledere
 • parkeringsvakter
 • sjauere
 • kjøkkenpersonalet
 • De som stod i grillteltet. 
 • De ansatte på Solstrand
 • Hovedkomiteen
 • Kameramenn
 • Misjonærer og forkynnere
 • Møteledere
 • Musikere og lovsangere
 • "Make a change" for konserten på lørdag
 • samt mange mange flere.


Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif