Sommu 2014

Egne møter, seminarer, aktiviteter og egen camp for ungdommer –Frie venner (DFEF) satser stort på å gi ungdommer sommerens opplevelse på deres sommerstevne på Solstrand.

Oppdatert: (21.5.2014)


Sørlandssnekker og ungdomsleder i Frie venner Arvid Nesland taler på Sommu14

Sommu har i flere år vært ungdomskonferansen under sommerstevnet til Frie venner. I år blir det bedre enn noen gang! Hans Martin Skagestad, leder for Sommu-komitéen, gleder seg.

Profilerte predikanter og profesjonelle fotballspillere

Noe av det viktigste som skjer under festivalen er møtene. Her taler misjonær og pastor Carl-Gustaf Severin, TV-pastor Egil Svartdahl, evangelist Hans Martin Skagestad og sørlandssnekker og ungdomsleder i Frie venner Arvid Nesland. Og har du ikke hørt om noen av disse, gleder du deg kanskje til å møte Start-spillerne Ernest Asante, Solomon James Owello og Jorge Alejandro Castro Salazar.

Helter for Jesus

Asante, Owello og Castro er kjente navn for de fleste sørlandsungdommer. De er helter på fotballbanen, og bruker heltestatusen til å peke på Jesus. På Sommu skal de ha seminar om å ha ”fulltidstjeneste for Jesus”. Det er ikke bare pastorer og misjonærer som kan være i fulltidstjeneste – Jesus kaller alle, barn, ungdom og voksne til  å leve kristenlivet på fulltid. Han kaller oss til å være helter for han, om det er på fotballbanen, skolen, jobben eller hjemme.

Fotballspillerne stiller også på aktivitetene og med oppvisningskamp mot ”profilerte predikanter i Frie venner”.  - Det blir åndelig tyngde mot ungt pågangsmot, humrer Hans Martin. Det spørs om konkurranseinstinktet hans er nok til å vinne mot tippeligaspillere.

Klare mål

Hans Martin Skagestad er leder for en komité som skal jobbe med Sommu de neste fem årene. Dette vil sikre kontinuitet og en bedre og bedre Sommu-festival for hvert år. Han er klar på hva han ønsker med festivalen:

– Vi skal bygge opp Sommu til å være en attraktiv plass for unge mennesker å bruke en uke av sommerferien sin på. Vi ønsker at Sommu skal være et sted der mennesker kan få lov til å vokse i livet sammen med Jesus, og ikke bare høre evangeliet, men erfare evangeliet. Vi ønsker også at det skal være en uke hvor ungdommer kan få nye vennskap, der unge kan få lov til å ta et valg om å følge Jesus.

- Sommeren kan ofte være en tid der mennesker tar et steg bort fra livet med Jesus fordi ungdomsarbeidene og menighetene man hører til i, har en pause i sin virksomhet. Men vi ønsker at med denne uka skal ungdommene komme styrket hjem og være med å sette sitt preg å forandre menigheter og ungdomsarbeid til å være mer utadrettet og nå ut i sin bygd eller by.

FAKTA:

Tid: 9.-12. juli (Frie venners sommerstevne er 8.-13. juli)

Sted: Solstrand Camping, Vigeland

Pris:  ca. 1200 kr for hele uka med overnatting, mat og aktiviteter

Påmelding: www.checkin.no

Hovedtalere: Carl-Gustaf Severin, Egil Svartdahl, Hans Martin Skagestad og Arvid Nesland

Lovsang: One80 Worship KristiansandPrint artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif