Intern menighetsvekkelse på Åkra

"– Vi har hatt en intern vekkelse i menigheten." forteller eldste Alf Inge Flokketvedt fra Saron, Åkrahamn.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (05.12.2013)


Møteserien med Haakon Martinsen på Åkra ble utvidet fra én til fire uker. Arkivfoto.

Vi har kanskje lett for å streve og tenke på hvordan vi skal lykkes med det ene eller andre. I Haakon Martinsens forkynnelse fikk vi høre at vi var helt avhengige av Den hellige ånd, forteller eldste Alf Inge Flokketvedt fra Saron, Åkrahamn.

Han informerer om at Haakon Martinsen ble kalt til en ukes møter. Dette ble utvidet og forlenget til i alt fire ukers sammenhengende kampanje som har medført en stor fornyelse i menigheten.

– Mange har livnet til og oppdaget hva vi har i Kristus. Martinsen har også et godt lag med ungdommen. Flere nye ungdommer har begynt å gå på kafeen og i ungdomssamlingene etter Haakons besøk, beretter Flokketvedt.

Arvid Alsaker, en annen av lederne i Saron, forteller at Haakon Martinsen er en fargerik forkynner. Han mener at hvis det ikke var for julen og adventstiden, hadde nok Haakon fortsatt sin møteserie i Åkrahamn.

I flere år har Saron benyttet julens budskap til å nå ut blant folk i nærmiljøet. Dette er tiden med den mest utadrettede virksomheten, forteller Alsaker.

– Selv om han forkynner et seriøst budskap, følger det mye humor med Haakon Martinsen. Han er en evangelist som får folk til å senke skuldrene, mener Alsaker. Han skulle gjerne se flere av evangelist-typen blant de frie venner. – Det er mange flotte forkynnere, men evangelisten tenner noe i oss, sier Arvid Alsaker  og mener menigheten har fått en god ballast i løpet av de siste ukene.

 Print artikkel Skriv ut artikkelen 


 

 Nettløsning og design er levert av Kréatif